Kalemle Saç Ekimi Nedir ?

Kalem (Choi İmplanter) tekniği, DHI (direct hair implantation) veya Stick and place (del ve yerleştir) diye de anılan ve uzun zamandır kullanılan bir teknik bana hastalarım tarafından sık sık, hocam bu teknikle daha sık saç ekimi yapılıyormuş, daha az zarar veriyormuş, doğru mudur diye sorulur. Bu teknikte, greftler elle değil de kalem benzeri bir aletin içindeki ince bir boru içine ucundan yerleştirilir ve keskin boru şeklindeki ucuyla deri delindikten sonra bu boru içine yerleştirilen greft, kanala doğru kalemin arkasına basılarak itilir, yerleştirilir. Bu tekniğin zararları bence şunlar: Gelişigüzel ve planlama yapılamadan saç ekimi gerçekleştirildiğinden bazı yerler sık bazı alanlar seyrek kalabilir; kalemin daima hazır olması için pek çok elemana ihtiyaç vardır ve bu da operasyon yerinde hijyeni bozar, kaos getirir. Bu teknik ya da herhangi başka bir teknikle, gereğinden daha sık saç ekimi yapılamaz, yapılmamalı çünkü buna uğraşmak ve deride çok sık kanal açmak deri kanlanmasını bozar ve deri yapısını bozabilir.

Haberin Devamı

DHI Saç Ekimi (Direct Hair Implant) tekniği ,Organik saç ekimi (yağ enjeksiyonlu), Perkütan saç ekimi, Altın Uçlu Saç Ekimi , mikro FUE, IceGraft, safir uçlusaç ekimi vb gibi sosyal medyada yer alan teknikler sadece insanların gözlerini boyamak ve onları yanıltmak için kullanılan laf salatalarıdır . Dünyada kabul gören teknikler sadece 2 tanedir ve bu safsata, uydurma tekniklerin hepsi de bizzat FUE tekniğidir.

DHI saç ekimi, perkütan saç ekimi, altın uçlu saç ekimi, Ice graft vs vs bunların tümü FUE tekniği olup birbirinden farklı ya da üstün teknikler değildir. Sadece ticari olarak ürünü öne çıkarmaya çalışan değişik isimler kullanılmakta. Bir saç ekimini diğerlerine üstün kılan, plastik cerrahın saç köklerini zarar vermeden çıkarması, greftlerin en seri şekilde, sık ve saç çıkışına doğal uygun olarak ekilmesidir. Tekniğin adı değiştiğinde sonuç değişmez.

Saygılarımla