Düzce KALICI İŞ YERLERİ YURDA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

KALICI İŞ YERLERİ YURDA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

10.02.2016 - 13:46 | Son Güncellenme:

.

KALICI İŞ YERLERİ YURDA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

12 Kasım Düzce depremi sonrasında iş yeri yıkılan esnaf için yapılan ve rantabl olmadığı için esnaf tarafından ilgi görmeyen ve yıllardır atıl vaziyette kalan iş yerleri Üniversite öğrencilerinin barınmasına katkı sağlayacak. Kalıcı İş Yerlerinde tadilat çalışmaları başlatıldı ve 150 gün bir sürede hazır hale getirilecek.
Düzce Valiliği ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (YURTKUR) arasında, 27 Ekim 2015 tarihinde imzalanan protokol üzerine İl Özel İdaresi tarafından projeleri hazırlanan kalıcı iş yerlerinin, üniversite öğrencilerine "Yurt Yapılması İşinin" ihalesi 19 Ocak 2016 tarihinde yapılmıştı.
Projede, odalar 4 kişilik olarak düzenlenmiş olup, her odada müstakil kullanıma uygun tuvalet, duş ve lavabo ile telefon bulunmakta. Bina içersinde İdari ofisler, yemekhane, kafeterya, mescid, çamaşırhane, ütü odası ve dinlenme mekanları, galeri boşluklarında ise sosyal aktivite alanları, bina dışında da spor alanları tasarlanmış olup öğrencilerin bütün ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Yapım işinin denetimi de İl Özel İdaresi teknik personelleri tarafından yapılarak 150 takvim iş gününde bitirilecek ve 2016-2017 Eğitim-Öğretim sezonu öncesi protokol gereği YURTKUR’a teslim edilecek.
Projenin tamamlanmasıyla da aylık 245 bin TL kira geliri İl Özel İdaresine kazandırılmış olmanın ötesinde atıl durumdaki bu işyerleri Düzce’ye okumaya gelen üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarının çözümüne büyük bir katkı sağlamış olacak.