Cadde 'Kalıcı olmak için sinema şart'

'Kalıcı olmak için sinema şart'

11.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının efsane ismi Kadir İnanır, “Gençler başarılılar ama kalıcı olmaları için filmde oynamaları gerekiyor. Sinema olmadan gelecek olmaz” diyerek, nasihatte bulundu.

Kalıcı olmak için sinema şart

Kadır İnanır (69), genç oyunculara nasihatte bulundu. Sanatçı, “Veliaht olarak gördüğünüz biri var mı?” sorusuna, “Erkek ve kadın oyuncular çok başarılı ama dikkat etmeleri gerekiyor. Sinema oyuncusu olmadan gelecekleri parlak görünmüyor. Çünkü dizi sistemi eskitir ve yenilerini üretir. Kalıcı olmaları gerektiği için film çekmeleri lazım. İlla dizide oynayacağım ve para kazanacağım diye bir şey yok” cevabını verdi.

İnsanların dizilere sıcak bakmadığını söyleyen İnanır, “Deneme-yanılma metodu uygulanıyor. Hikayeler hep aynı... Bir de şimdi seçim atmosferi var, kimsenin dizi izleyecek hali yok” diye konuştu. Dört yıl önce Dalaman’a yerleşen sanatçı, “Emekli olmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna ise, “Yok ne emekliliği... Durun bakalım daha neler göreceğiz. Ülkemiz güzel olacak, büyük bir barış gelecek ve her şey iyi olacak” yanıtını verdi. (SEÇKİN ŞENVARDAR)