Siyaset Kalifikasyon gücümüz artar

Kalifikasyon gücümüz artar

06.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriyeli mülteciler arasında kalifikasyonu yüksek pek çok kimse bulunduğuna ve bunların Türkiye’de değerlendirilme imkânının olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı, “Bu tür insanlara çadır kamplarda, konteyner kentlerde ve ilkel yerlerde ev sahipliği yapmayı doğru bulmadık” dedi Kalifikasyon: Nitelikli iş yapabilme becerisi, ustalık

Kalifikasyon gücümüz artar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin siyaset gündemine damga vuran ‘Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesi’ konusuna dün bayram namazı sonrası açıklık getirdi. Erdoğan, Suriyeli mültecilerin içinde kalifikasyonu yüksek pek çok kimse bulunduğunu ve bunların vatandaşlığa alınmasıyla ülkemizin kalifikasyon gücünün daha da artacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bayram namazını Ataşehir Mimar Sinan Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oğlu Bilal Erdoğan, damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, torunu Ahmet Akif Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da eşlik etti. Erdoğan, cami çıkışında ve daha sonra Haliç Kongre Merkezi’nde ‘İstanbul Bayramlaşıyor’ etkinliğinde şunları söyledi::

SONU ÇOK HAYIRLI OLACAK: Bayrama terörle mücadele içerisinde ciddi sıkıntıları yaşayarak girdik. Ama ben her kutlu doğumun sancılı olacağına inanan bir insanım. Bunun da böyle olacağına inanıyorum. Sonu bunun çok çok hayırlı olacak. Ramazanda süren mücadele temposu ramazan sonrası artarak devam edecek. Böylece bu terörün üstesinden kesinlikle geliriz.

Haberin Devamı

PİSİ PİSİNE ÖLDÜLER: Terörle mücadelede 600 civarında güvenlik görevlimiz şehit oldu. Ama bizim kayıplarımızın bir vasfı var. Onlar şehit. Peki diğerlerinin durumu ne? Onlar pisi pisine gitti... Şu ana kadar 7 bini aşkın teröristi etkisiz hale getirdik.

KONU SIKI TAKİPTE: Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısına ilişkin 30 kişi tutuklandı. Tutuklananlarla birlikte tabi, geleceğe yönelik birçok ipuçları yakalanabilir, alınabilir. Bu alınan ipuçlarıyla birlikte bu işin üzerine üzerine gidilecektir. Bakıyorsunuz Dağıstan’dan var, Kırgızistan’dan var, Tacikistan’dan var. Yani komşu kuzeydeki Kafkas ülkelerinden olanlar ne yazık ki bu işin içerisinde. Olay tabii tamamen DAEŞ çerçevesi içerisinde, onların metotlarıyla yürüyen bir süreç. Konu sıkı bir takipte. Bizler 35 yıldır zaten malum bölücü terör örgütüyle bir mücadelemiz vardı. Şimdi tabi bu özellikle DAEŞ terör örgütü de bir tehdit oluşturduğu için buna karşı, PYD, YPG, bunlara karşı da bir mücadelemiz var. Yani çok farklı cephelerde bu mücadeleyi Türkiye sürdürüyor

ARTIK VEREN ELİZ: (Suriyelilere vatandaşlık verilmesi) Suriyeli mültecilerin içinde kalifikasyonu yüksek pek çok kimse bulunuyor. Bu insanların Türkiye’de değerlendirilme imkânı var. Ortak değerlerimiz olan bu insanlardan hem biz istifade ederiz, hem de onların insani olmayan koşullarda yaşamasını ortadan kaldırmış oluruz. Onun için Kilis iftarında daha sonra konuşmamda ifade etmiştim; yani biz artık veren eliz, alan el değiliz. Dolayısıyla hem veren el olan, hem de kardeşlik duyguları çok yüksek olan bu milletle, bu halkla bu şekilde bir adımı atmak, ülkemizin bana göre kalifikasyon noktasındaki gücünü daha da artıracağı gibi, bu tür insanları böyle çadır kamplarda, konteyner kentlerde veyahut da böyle ilkel yerlerde onlara ev sahipliği yapmayı doğru bulmadık. Bunu birçok kez hükümetimizle de değerlendirmelerini yaptık ve böyle bir adımın atılması için her türlü tedbiri alarak bu adımları atmayı uygun buluyoruz.

Haberin Devamı

BİZ ALMAYALIM DA İNGİLTERE’YE Mİ GİTSİNLER?: Dikkat ediyorum, bunların içerisinde kalifiye olan birçok insana Batı ülkeleri kapıları açıyor. Biz tabii kapıyı açmayınca onlar oralara gitmek durumunda kalıyor. Biz almayalım da İngiltere’ye, Kanada’ya, şuraya, buraya mı gitsinler? Ama biz bunu çok daha dikkatli bir şekilde, hatta belli illerimizde organize sanayi bölgelerinde bunların gücünden istifade edeceğiz, onlar da bu sıkıntılı yaşam koşullarından kurtulmuş olacaklar.

Haberin Devamı

MISIR FARKLI: Rusya ve İsrail’le atılan adımların çerçevesi farklı, öbür tarafta Mısır’ın çerçevesi farklı. Bizim Mısır halkıyla herhangi bir sorunumuz yok. Mısır’daki sorun, yönetimle olan sorundur. Özellikle liderle olan sorundur. Yani burada böyle çakma tabir edebileceğim kararlarla idama mahkûm edilen, müebbet hapse mahkûm edilen insanlar var. Mursi ve arkadaşlarına karşı alınan bu kararların hepsi tamamıyla masa üstüdür ve suflörü olan kararlardır. Böyle bir zulme ‘evet’ dememiz mümkün değil. Çünkü bizim ilkemiz; zulme rıza zulümdür. Biz buna katlanamayız.

PUTİN İLE GÖRÜŞME: (Rusya Devlet Başkanı Putin’le bir görüşme takviminin olup olmadığı sorusuna) Dışişleri Bakanımızın Sayın Lavrov’la Soçi’de yaptığı görüşmeye göre bu ay sonu veya ağustos ayı içerisinde, yani G-20 öncesi bir görüşme durumu söz konusu olabilir, daha kesin değil.

Haberin Devamı

TEBRİK VE TAZİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram vesilesiyle Azerbaycan, Suudi Arabistan, Katar, Irak ve Bosna Hersek liderleriyle telefonla görüştü. Görüştüğü liderlerin bayramını tebrik eden Erdoğan, aynı zamanda Bağdat’taki terör saldırıları nedeniyle Irak Cumhurbaşkanı Masum’a, Suudi Arabistan’daki terör saldırıları nedeniyle de Kral Selman’a taziyelerini iletti. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak, İstanbul’daki son terör saldırısını şiddetle kınadığı, hayatlarını kaybeden masum siviller için Türk halkına taziyelerini ilettiği öğrenildi.