Mersin Kalkınma Bakanı Elvan: Türkiye artık kabuklarını kırıyor

Kalkınma Bakanı Elvan: Türkiye artık kabuklarını kırıyor

22.06.2017 - 22:03 | Son Güncellenme:

"2019'da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçeceğiz. Türkiye artık kabuklarını kırıyor. Türkiye ayak bağlarından kurtuluyor. Türkiye egemenliğinin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir yapısal değişim geçiriyor" "Üstte gök çökmedikçe, altta yer yarılmadıkça, Allah'ın izniyle birliğimizi, dirliğimizi, huzurumuzu bozmaya, bizi bu yürüyüşten caydırmaya kıyamete kadar kimsenin gücü yetmeyecektir"

Kalkınma Bakanı Elvan: Türkiye artık kabuklarını kırıyor

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "2019'da cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine geçeceğiz. Türkiye artık kabuklarını kırıyor. Türkiye ayak bağlarından kurtuluyor. Türkiye egemenliğinin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir yapısal değişim geçiriyor." dedi.

Haberin Devamı

Elvan, iftar programına katılmak için geldiği Mersin'de ilk olarak Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş'in merkez Akdeniz ilçesindeki baba evini ziyaret edip, baba Halil Bahşiş'e başsağlığı diledi.

Daha sonra partisin Mersin İl Başkanlığı tarafından Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda düzenlenen "Vefa İftarı"na katılan Elvan, burada yaptığı konuşmada, Mersin'de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Ağustos 2001'de AK Parti hareketini başlattığını anımsatan Elvan, şöyle konuştu:

"Bu hareket milletimizin bağrından çıkan bir harekettir. Değerlerinden çıkan bir harekettir. Türkiye'nin ruhunu anlama, Türkiye'nin bekasını inşa etme hareketidir. İşte o günden bu yana, Mersin'de bu hareketin meşalesini taşıyan sizlersiniz. Düz bir yolda yürümedik, yürümüyoruz. Oldukça engebeli ve sıkıntılı bir yolda yürüyoruz. Bu engebeli yolda koşmaya çalışıyoruz. Ama önümüze her türlü engeller konuldu. Ülkemizin gelişmesini, kalkınmasını, büyümesini engellemek için, AK Parti hareketinin son bulması için ellerinden gelen hem içeride hem de dışarıda her türlü gayreti gösterdiler. Ama sizler bu ülkeyi seven kardeşlerim, bayrağını, milletini, devletini, vatanını seven kardeşlerim. Sizler kapatma davaları, 367 krizleri, elektronik muhtıra, gezi kumpası, 17-25 Aralık kalkışmaları, 15 Temmuz hain FETÖ darbe teşebbüsü oldu yılmadınız. Dim dik ayakta durdunuz. Meydanları doldurdunuz. Demokrasiye ne kadar çok sahip çıktığınızı tüm dünyaya gösterdiniz."

Haberin Devamı

Elvan, demokrasi diyen ülkelerin, demokrasi için mücadele eden bu milletin arkasında durmadığını vurguladı.

15 Temmuz gecesinde ne Avrupa ülkelerinden ne de gelişmiş ülkelerden "biz darbelere karşıyız. Türkiye'deki darbe girişimine karşıyız." diyemediklerinin altını çizen Elvan, "Sonra kalktılar demokrasiden, özgürlüklerden bahsettiler. Biz de diyoruz ki hadi oradan. Biz demokrasi mücadelesi veriyoruz. Bu ülkenin bekası için mücadele veriyoruz. Vatandaşlarımızın ve ülkemizin geleceği için mücadele veriyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Elvan, yoldaşı millet olanın asla yolda kalmayacağını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Yoldaşı millet olan, Allah'ın izniyle 2023 hedeflerini gerçekleştirerek, 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirerek kıyamete kadar bu ülkeyi güçlü ve müreffeh hale getirir. Üstte gök çökmedikçe, altta yer yarılmadıkça, Allah'ın izniyle birliğimizi, dirliğimizi, huzurumuzu bozmaya, bizi bu yürüyüşten caydırmaya kıyamete kadar kimsenin gücü yetmeyecektir. Bunun teminatı sizsiniz, Mersin'dir, milletimizdir. 2019'da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçeceğiz. Türkiye artık kabuklarını kırıyor. Türkiye ayak bağlarından kurtuluyor. Türkiye egemenliğinin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir yapısal değişim geçiriyor. Referandumda gösterdiğiniz olağanüstü çaba için ayrıca teşekkür ediyorum."

- "Mersin maalesef yıllarca yerel yönetimlerce ihmal edildi"

Mersin'e yapılan ve yapılacak olan yatırımları da anlatan Kalkınma Bakanı Elvan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Tarihi kültürel dokusuyla, güçlü limanıyla, ticaret merkeziyle, sanayi alt yapısı ve tarım alt yapısıyla sadece ülkemizin değil Doğu Akdeniz'in, Ortadoğu'nun, Kafkasların en önemli cazibe merkezlerinden biridir. Ancak Mersin maalesef yıllarca yerel yönetimlerce ihmal edildi. Diğer illerimiz hızla kalkınırken, dünyanın gelişmiş kentleri arasına girerken maalesef özellikle yerel yönetimlerde kötü yönetim anlayışı nedeniyle başka kent merkezi olmak üzere diğer illere göre çok daha geri de kaldığını, yerel yönetimlerde bir aşama katedemediğimizi görüyoruz. Bugüne kadar Mersin'de AK Parti belediyeleri görev almadı. Diğer illerdeki gelişmeleri görüyorsunuz. Toroslar'dan karların yağmurların getirdiği sular 5 ana dereden Akdeniz'e dökülüyor. Sırf rant elde etmek için bu derelerin üstünü kapatıp üzerine 20 katlı binalar yapmışlar. Şimdi soruyorsunuz, 'Mersin'de her yıl niye sel felaketi oluyor' diye? İşte yerel yönetimlerin kabahati. Düşünebiliyor musunuz. Derelerin üzerini kapatacaksınız üzerine 20 katlı bina yapacaksınız. Ne için? Rant için. Üzerinden yollar geçireceksiniz sonra da kalkıp diyeceksiniz ki burada sel felaketi oluyor. O hataları yapanlar mutlaka bunun hesabını vermelidir."