Adana KALKINMA BAKANI YILMAZ ADANA’DA

KALKINMA BAKANI YILMAZ ADANA’DA

13.08.2015 - 20:45 | Son Güncellenme:

.

KALKINMA BAKANI YILMAZ ADANA’DA

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terörün en büyük amaçlarından birinin Türkiye’nin kalkınma sürecine ve büyümesine darbe vurmak olduğunu belirterek, ne yapılırsa yapılsın, hangi hadiseler olursa olsun kalkınma, gelişme ve ülkenin refahını artırma sürecinin kesintisiz ve kararlı bir biçimde devam edeceğini söyledi.
Bakan Yılmaz karayoluyla geldiği Adana’da ilk olarak Adana Valiliği’ni ziyaret edip, şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Mustafa Büyük’le makamında sohbet etti. Valilik ziyaretinin ardından Bakan Yılmaz, beraberindeki protokolle, D400 karayolu üzerinde bulunan Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Hizmet Binası Temel Atma Töreni’ne katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol üyelerinin yaptığı konuşmalardan sonra söz alan Bakan Yılmaz, Diyarbakır’ın Özerkli Köyü’ndeki Jandarma Karakolu’nda teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Fatih Gökşen’in ailesine başsağlığı diledi.
İnşaatı 2016 bahar mevsiminde tamamlanacak olan ÇKA hizmet binasının bünyesinde Türkiye İstatistik Kurumu’nun da olacağını açıklayan Bakan Cevdet Yılmaz, ajansın bölge için çok önemli olduğunu ifade etti.
ÇKA’yı ‘helvayı yapacak, herkesi bir araya getirecek kurum” olarak tanımlayan Bakan Yılmaz, ajansın içerisinde merkezi idare, belediye başkanları yönetiminde yerel yöneticiler, valiler, iş dünyası, ticaret ve sanayi odalarının bulunmasının önemine dikkat çekti.
Adana, Mersin ile bölgenin ekonomik potansiyeline vurgu yapan Bakan Cevdet Yılmaz, “Potansiyelimizi harekete geçirmek zorundayız. Bu adeta bir seferberliktir. Sadece Ankara, İzmir, İstanbul’un potansiyeliyle Türkiye’yi 2023 ve ötesine taşıyamayız. Üstünlüklerini, varlıklarını, potansiyelini çok iyi tespit edip bunlar üzerinden projeler ve politikalar geliştirerek hem bu yörelerimizi daha üst seviyeye çıkarmak gerekiyor, hem de bu vesileyle tüm yörelerimizin bileşkesi olarak ülkemizi uluslararası alanda çok daha üst bir noktaya taşımamı gerekiyor” diye konuştu.
Ülkedeki terör eylemlerini de lanetleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terörün en büyük amaçlarından birinin, Türkiye’nin kalkınma sürecine, gelişmesine ve büyümesine darbe vurmak olduğunu kaydetti. Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:
“Terör, demokrasiye ve kalkınmaya düşmandır. Kalkınma sürecini akamete uğratmaya çalışır. Bu vesileyle; ne yapılırsa yapılsın, hangi hadiseler olursa olsun, kalkınma sürecimizin, bu ülkeyi geliştirme, refahını artırma sürecinin kesintisiz ve kararlı bir biçimde devam edeceğini de vurgulamak istiyorum.”
Bakan Cevdet Yılmaz’ın konuşmasının ardından temel atma töreni için kesilecek kurban nedeniyle Kurban Duası okundu. Kent protokolü beton dökme butonuna basarak Çukurova Kalkınma Ajansı Hizmet Binası’nın temelini attı. Daha sonra Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, şantiye alanına fidan dikti.
Törene, AK Parti Adana Milletvekilleri, Fatma Güldemet Sarı, Mehmet Şükrü Erdinç, Necdet Ünüvar, Sadullah Kısacık, Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Adana Valisi Mustafa Büyük ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.