Gündem Kalori yakmanın yolları nelerdir?

Kalori yakmanın yolları nelerdir?

18.04.2018 - 14:43 | Son Güncellenme:

Pek çok insan kalori yakmayı hedefler. Ancak bazıları için bu hedef, varış noktasına kolaylıkla ulaşamaz. Özellikle spor yapmaya ve belirlenmiş diyet programına uymaya alışkın olmayan insanlar için bu durum, daha vahim bir hâl alır. Hâl böyle olunca alınan kilolara yenik düşülür ve kalori yakmak olduğundan daha fazla zorlaşır. Bu durumun değişmesi için kalori yakmanın 20 temel yolunun bilinmesi şart olur.

Kalori yakmanın yolları nelerdir

Kalori yakmanın 20 temel yolu

Herkesin kolaylıkla uygulayabileceği 20 tane kalori yakma yolu vardır. Bu yolların, düzenli bir şekilde uygulanmasıyla yakılamayacak kalori yoktur. İdeal kiloya ulaşabilmek ve sağlıklı bir şekilde kalori yakabilmek için sadece 20 temel yolu bilmek ve bu yolları uygulayabilmek yeterlidir.

1. Sağlıklı bir şekilde kalori yakabilmenin en önemli yolu düzenli bir uykudur. Çünkü yiyerek alınan enerji uyuyarak toplanır. Dolayısıyla daha dinç olabilmek ve enerjiyi doğru kullanabilmek için düzenli uyku şarttır.

2. Alkol, ekmek ve karbonhidratlar, kalori yakmada en büyük düşmanlardandır. Bu yiyecek ve içeceklerden uzak durmak, kilo verebilmede çok önemlidir.

3. Sürekli karanlık ortamlarda bulunmamaya özen göstermeli ve akşamları 1 saat erken uyumaya çalışmalısınız. Karanlık ortam uykuya müsait ortamdır. Fazla uyumak kalori yakma için zorluk yaratacağından bu tür ortamlardan kaçmalısınız.

4. Kahvaltıyı asla atlamamalısınız. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Çünkü gün içinde harcanılması gerekilen enerji kahvaltı ile verilir.

5. Mutlaka yeşil çay tüketmelisiniz. Yeşil çay, kalori yakmada çok önemli bir yere sahiptir. Günde 3 bardak yeşil çay tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

6. Ayakta bir şey yememelisiniz.

7. Sadece yemeğinize konsantre olmalısınız. Televizyon veya bilgisayar gibi dikkatinizi çeken aletler karşısında yemek yememeye özen göstermelisiniz. Çünkü bu gibi durumlarda farkında olunmadan daha çok yemek yeniliyor.

8. Günde en az 20 dakika yürüyüş yapmalısınız.

9. Sağlıklı şeyler yemelisiniz. Özellikle hazır ürünlerden uzak durmalısınız.

10. Asansör yerine merdiven kullanmalısınız.

11. İp atlamalısınız. Kalori yakmada ip atlamak büyük bir yere sahiptir.

12. Bahçe işleriyle uğraşmalısınız. En az 1 saat bahçe işiyle uğraşmak, hem ruhen rahatlamanızı hem de sağlıklı bir şekilde kalori yakmanızı sağlayacaktır.

13. Diyet programı yaparken, 1200 kalori altına düşmemeye özen göstermeli ve kendinizi çok sıkmamalısınız. Kendinizi çok sıkarsanız çabuk bıkabilir ve pes edebilirisiniz.

14. Sık sık ama azar azar yemek yemelisiniz.

15. Tatlı ihtiyacını karşılamak için bir porsiyon değil de, yarım porsiyon tatlı tüketmelisiniz.

16. Yemek yerken yavaş yavaş çiğnemeye özen göstermelisiniz.

17. Çay veya kahve gibi içecekleri şekersiz tüketmelisiniz.

18. Bol bol su içmelisiniz. Su, kalori yakmak için olmazsa olmazdır. Dolayısıyla günde en az 2 litre su içilmelidir.

19. Ev işlerini kendiniz yapmaya gayret etmelisiniz. Ev işleri yaparken sürekli hareket halinde olunduğu için kolaylıkla kalori yakabilirsiniz.

20. Genellikle lifli gıdalar tüketmelisiniz.