Kastamonu KALYONCU, TAKIMININ CHALLENGE CUP’TAKİ BAŞARISINI DEĞERLENDİRDİ

KALYONCU, TAKIMININ CHALLENGE CUP’TAKİ BAŞARISINI DEĞERLENDİRDİ

22.03.2016 - 17:16 | Son Güncellenme:

.

KALYONCU, TAKIMININ CHALLENGE CUP’TAKİ BAŞARISINI DEĞERLENDİRDİ

Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (KBGSK) Bayan Hentbol Takımı Antrenörü Osman Kalyoncu, takımının Challenge Cup’taki başarısını değerlendirdi.
Challenge Cup’ta yarı finale yükselme başarısını gösteren KBGSK Bayan Hentbol Takımı’nda, Antrenör Osman Kalyoncu elde edilen başarının Kastamonu ve Türkiye için yaptığı katkının çok yönlü ve zamanlaması itibari ile çok değerli olduğunu anlattı. Makedonya, Polonya, Kosova, Bosna Hersek, Hollanda, Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna, Belçika, Hırvatistan, Romanya, Montenegro ve Rusya gibi 13 farklı ülkeden takıma, gözlemciye ve sporculara Kastamonu’yu tanıtma gibi önemli bir vazifeyi yerine getirdiklerini söyleyen Kalyoncu, “Şuan önümüzde yarı final mücadeleleri var. Bu turu geçip final oynama başarısını gösterdiğimiz takdirde üç farklı ülke daha Kastamonu’yu görme ve tanıma olanağı bulacaklar. Biz elde ettiğimiz bu başarı sayesinde Şehit Şerife Bacı ruhunun dünya ile de entegre olmasını da sağladık. Ayrıca burada yöresel yemek kültürümüzü ve Kastamonu’nun tarihi dokusunu tanıtma şansını da hentbol aracılığı ile kullanmış olduk. Hentboldaki başarı Kastamonu ve Türkiye’yi ön plana çıkardı” dedi.
“ULUSLARARASI TANINIRLIK AÇSISINDAN BU BAŞARILAR ÖNEMLİ”
Kazanılan başarıların ardından tüm Türkiye’nin Kastamonu’dan bahsettiğini ifade eden Kalyoncu, şöyle konuştu:
“Türkiye Hentbol Federasyonu sitesinde ve dergisinde bir sezon boyunca gündemden hiç düşmedik. Yine uluslararası tanınırlık anlamında da Avrupa Hentbol Federasyonu sitesinde yer aldık. Uluslararası tanınırlık açısından bu başarılar önemli. Final oynamamız durumunda bu tanıtım ve tanınırlık gelecek sezonun başına başlangıcına kadar devam edecektir. Burada en önemli unsur terör olaylarının yaşandığı bu dönemde Avrupa takımlarını Kastamonu’da misafir etmemiz oldu. Hollanda temsilcisi ile oynadığımız ve naklen yayınlanan maçta iki takım sahaya siyah bandaj ve pankartla çıktı. Burada sahip oldukları intiba ile Kastamonu’nun ne kadar güvenilir bir şehir olduğunu ve Türkiye’nin de ne koşullar olursa olsun yaşanabilir bir ülke olduğunu kanıtlamış olduk”