Teknoloji Kamera üreticisi Light, akıllı telefona dokuz lens getiriyor

Kamera üreticisi Light, akıllı telefona dokuz lens getiriyor

04.07.2018 - 13:22 | Son Güncellenme:

Ekim 2015'te 16 mercekli L16 adlı fotoğraf makinesini tanıtan Light, toplamda 9 lense sahip bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Light, çoklu lens teknolojisini akıllı telefonlara taşımak istiyor.

Kamera üreticisi Light, akıllı telefona dokuz lens getiriyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Ekim 2015'te kamera şirketi Light, DSLR kalitesinde görüntüler üretmek için 16 mercek içeren "çok diyaframlı kamera"sı L16'yı tanıttı. Light şimdi de çoklu lens teknolojisini akıllı telefonlara taşımak için çalışıyor.

Huawei'nin P20 Pro modelinde, arkada iki veya üç objektif bulunan pek çok bayrak gemisine rakip bu yıl beş veya dokuz kameralıbir akıllı telefon göreceğiz.

Light'in, bu telefonlardan biri üzerinde çalıştığına dair birkaç prototip ortaya çıktı. Çoklu mercekler, her biri farklı odak uzaklığındaki görüntüyü yakalamak için aynı anda çalışıyor. Ayrı fotoğraflar daha sonra tek bir 64 megapiksel çekimde birleştiriliyor. Şirket, tasarımının daha iyi düşük ışık performansı ve sofistike derinlik efektleri sunduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Kamera üreticisi Light, akıllı telefona dokuz lens getiriyor

Light'in çoklu lense sahip telefonu kendisinin mi oluşturacağı, yoksa akıllı telefonu piyasaya sürmek için mevcut bir akıllı telefon üreticisi ile çalışıp çalışmayacağı belirsiz. Her iki durumda da, bu sene bunun açıklanması bekleniyor.

Üstün teknoloji ile yüksek fiyat etiketiyle gelebilir. Samsung'un katlanabilir Galaxy X telefonunun gelecek yıl piyasaya sürüleceği ve 2000 dolara mal olacağı söyleniyor. Light'ın Galaxy X karşısında birkaç yüz dolar daha pahalı olması bekleniyor.