Siyaset Kamu görevlisine yurt dışı müjdesi

Kamu görevlisine yurt dışı müjdesi

31.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz’dan sonra başlatılan kamu görevlilerinin yurt dışına çıkmak için kurumlarından belge alması zorunluluğunun 15 Kasım’dan itibaren kalkacağını açıkladı. Bozdağ, Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur’un görevinden ve partiden istifa etmesi ve ‘tehdit edildim’ sözlerine ilişkin olarak “Böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Varsa yasal yollar açıktır” diye konuştu.

Kamu görevlisine yurt dışı müjdesi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, kamu görevlilerinin yurt dışına çıkmak için kurumlarından belge alması zorunluluğunun 15 Kasım’dan itibaren kalkacağını açıkladı. Bozdağ, “Bundan sonra kamu görevlileri böyle bir belge bulundurmak zorunda kalmadan izin aldıkları takdirde yurt dışı seyahati yapabileceklerdir. Ayrıca böyle bir sorgulamada bu açıdan yapılmayacaktır” dedi. Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur’un görevinden ve partiden istifa etmesi ve “tehdit edildim” sözlerine ilişkin de Bozdağ, “Giden belediye başkanları bizim başkanlarımızdır. Yol arkadaşlığımız mezara kadar sürecektir. Ak Parti’nin kimseyi tehdit etmesi ve yöneltmesi de kabul edilemez. Böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Varsa yasal yollar açıktır” diye konuştu. Bozdağ, Bakanlar Kurulu’na ilişkin düzenlediği toplantıda Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün “ithal sanayi mallarının yerlileştirilmesi” ile ilgili; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun da “engellilerin tayini” ile ilgili sunum yaptığını ifade etti. Bozdağ, “Engelli vatandaşlarla ilgili önemli açıklamalarda bulunacak” dedi. Bozdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

İHTİYAÇ KALMADI: FETÖ/PDY 15 Temmuz 2016 Tarihinde darbeye kalkışması sonrasında alınan tedbirlerden bir tanesinin 15 Kasımdan geçerli olmak üzere yürürlükten kaldırılmasını hususu da karara bağlanmıştır. Kamu görevlilerinin yurtdışına çıkarken çalıştıkları kurumdan ‘yurtdışına çıkmalarında sakınca yoktur’ şeklinde bir belge aranıyordu. Ayrıca yakınları da hakeza böyle bir uygulamaya muhatap oluyordu. Bunun yanında KKTC, Ukrayna ve Gürcistan’a giden vatandaşlarımız nüfus cüzdanı ile yurt dışına çıkıyorlar, ancak bunlarla ilgili de SGK sorgulaması yapılıyor. Eğer kamu görevlisiyse kurumlarından bu belge isteniyordu. Bu bir takım zorluklara da yer açıyordu. Ancak o günün şartlarında ülkemiz için böyle bir tedbirin alınma zorunluluğu olduğundan bu karar alınmıştı. Gelinen noktada bu tedbire 15 Kasımdan itibaren artık ihtiyaç kalmamıştır. Bundan sonra kamu görevlileri böyle bir belge bulundurmak zorunda kalmadan izin aldıkları takdirde yurtdışı seyahati yapabileceklerdir. Ayrıca böyle bir sorgulamada bu açıdan yapılmayacaktır. Zira teknik imkanlar çerçevesinde adli olarak yurtdışına çıkma yasağı olanlar ya da pasaportunda tahdit olanlar dışında rahatlıkla yurtdışına çıkabileceklerdir.

Haberin Devamı

TEK FAŞİST PARTİ CHP’DİR: (CHP’li Bülent Tezcan’ın Erdoğan’a yönelik eleştirileri) Cumhurbaşkanına hakkında söylediği sözleri kabul etmek mümkün değildir. Bu edepsizlik, ahlaksızlıktır, seviyesizliktir. CHP’nin geleneğinde halkın seçtiklerine karşı büyük bir düşmanlık hissi var. Menderes’e, Özal’a saldırdılar. Türkiye’deki tek faşist parti CHP’dir. Geçmişi bunun tanığıdır. Dünyadaki ilişkilerine bakınca da bu açık ortadadır. Nazi partisi ile Mussolini İtalya’sı ile yakın ilişkide olduğu anlatılır. Nasyonel parti marşı CHP yemekhanesinde çalarmış. Bu gelenekten gelenler, faşizan uygulamaların şakşakçısı olanlar, kalkmışlar Cumhurbaşkanına saldırmaktadır. Şiddetle kınıyoruz. Türkiye faşist bir devlet olmadığını, bir diktatör bulunmadığının en büyük ispatı, Tezcan gibi birisinin çıkıp bu terbiyesizliği yapmasıdır. Diktatör olsaydı Tezcan göğsünü gere gere efelenip böyle bir cümle sarf edemezdi, aklının ucundan dahi geçiremezdi. Akıl ve ruh sağlığı olan insanlar bunu yapabilir. Recep Tayyip Erdoğan beyefendi, siyasi hayatında demokrasimizi sağlamlaştırmak, kökleştirmek için mücadeleler verdi, bedeller ödedi. Mücadelesi insan hakları için hukuk için oldu. 15 Temmuz’da havaalanına iniyor CHP genel başkanı, belediye başkanının evinde saklanarak izliyor. Evde saklanan demokrat olacak, meydana inen Cumhurbaşkanı diktatör olacak, bu mantık kabul edilemez. CHP itibar suikastı yapıyor. Halkın gönlündeki sevgiyi yok etmeyi başaramayacaksınız.

Haberin Devamı

YENİ DEVRİ BAŞLATACAK

(Barzani’nin istifası) Kuzey Irak bölgesel yönetiminin kararı gayrı meşru bir karardı. Bu kararından geri dönmedi. Bu karar bölgeyi daha büyük sıkıntılara sokacak bir karardı. Ortaya çıkan sonuçlar bu büyük bir yanlıştı. Barzani büyük rüyaların peşlinden koştu. Dimyat’a pirince gideceğini hesap ederken evdeki bulgurdan oldu. Referandumun iptali şarttır. Irak anayasası çerçevesinde yalanan soruna çözüm bulunması gerekmektedir. Barzani’nin yetkilerini kullanmayacak olması bölgede yeni bir devri de başlatacaktır. Parti başkanlığından ayrılmıyor, yönetimin başına kim gelecek, parti başkanı kim olacak orada yaşayanlar karar verecektir. Yaşanan sorunla yüzleşmesi son derece önemlidir. (Habur’a alternatif sınır kapısı) Habur şu anda kapalı değil, öte yandan Türkiye olarak sınır kapılarının Irak’a devri konusunda çalışma başlattık. Alternatif Ovaköy açılması için de çalışma başlatıldı. Görüşler olumludur. Sınır kapılarının ve petrol boru hatlarının Irak hükümetinin kontrol etmesinin doğru olacağını ifade etmiştir.

Haberin Devamı

‘Ekonomimizi batıramadılar’

Bozdağ, doların yükselişi ile ilgili “Bir türlü ekonomiyi batırmayı başaramadılar. Türkiye’nin son yıllarda başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. Terör örgütü eylemler, Kobani, Gezi, darbe teşebbüsü 3 seçim bir referandum. Ekonomide bir sorun yoktur, herhangi bir müdahale de söz konusu değildir” dedi.

Haberin Devamı

MERKEL’İN BİLGİSİ VAR: (Büyükada tahliyeleri) Schröder, Cumhurbaşkanımızın yakın dostu. Görüşmeler Merkel’in bilgisi dahilindedir. Görüşme konusunda Türkiye’deki yargılama sürecinde olan herhangi bir konu olmamıştır. Böyle bir olay yoktur. Bu bir tahliyedir, beraat değildir. Yargılama sürecektir.

TARİH YOK: (ABD ziyareti) Netleşmiş bir tarih yok.

TEOG’u Başbakan açıklayacak

Bozdağ, TEOG’un kaldırılmasına ilişkin son durumla ilgili şunları kaydetti: Bugün Bakanlar Kurulu’nda konuşmadı. Bakanımız Azerbaycan’da. Müsteşar da sunum yapmadı. Hususun netleştirilmesi çalışmaları sürüyor. Kısa bir süre sonra bu konu bizzat Başbakan tarafından açıklanacaktır.

UYUM YASALARI 2018’DE: (Uyum yasaları) Tespitler yapıldı, çalışmalar sürüyor. Adalet bakanlığı da son aşamada. Bakanlığın uyum yasaları daha erken devreye girecektir. 2018 yılı uyum yasalarının sevk edildiği, ve yasalaştığı bir yıl olacaktır.

SON NOKTADA: (Taşeron düzenlemesi) Taşeron işçilerle ilgili görüşme yapılmadı. Hazırlıklar son noktadadır. Yıl sonu veya yeni yıl başında adım atılacaktır.

YASAL OLARAK ÇÖZÜLECEK: (Yaz saati uygulaması) Danıştay karar verdi, Bakanlar Kurulu, karara uygun yeni bir karar verdi. Saat uygulamasında bir değişikliği içermemektedir. TBMM gündeminde olan torba yasa içinde yaz saatine ilişkin yasal düzenleme vardır. Meclis’ten geçecektir.

GİDENLER BİZİMDİR

(Balıkesir belediye başkanının istifa kararı ve tehditlerin olduğuna dair açıklaması) Öncelikle Ahmet Edip Uğur’un istifası hayırlı olmasıdır. Milletvekili olarak da beraber çalıştık. Yeni dönemde başarılar diliyorum. Ak Parti değişimin partisidir. Halkın eleştirisini dikkate alarak politikalarını ortaya koyar. Giden belediye başkanları bizim başkanlarımızdır. Olumsuz değerlendirme yapmayı doğru görmeyiz. Partimizde kalanlar ile hizmete devam edeceğiz. Yol arkadaşlığımız mezara kadar sürecektir. Edip Uğur’un partiden de istifa etmesi bireysel tercihidir. Tek taraflıdır. Ak Parti’nin kimseyi tehdit etmesi ve yöneltmesi de kabul edilemez. Böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Varsa yasal yollar açıktır. Kendisi değerlendirecektir.