Siyaset Kamyon duvara toslamak üzere

Kamyon duvara toslamak üzere

24.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Döviz kurlarındaki yükselişe ilişkin olarak, “Ekonomi batıyor. Duvara toslamak üzereyiz” diyen İnce, Erdoğan’a dört maddelik çağrı yaptı.  İnce, oy oranının yüzde 35 olduğunu ileri sürdü...

Kamyon duvara toslamak üzere

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün Başbakan Binali Yıldırım’ın memleketi Erzincan’da düzenlenen mitingde halka seslendi. Hükümete yönelik eleştirilerini sürdüren İnce’nin konuşmasından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

İnce’den rakiplere 500’er liralık bağış

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran’daki rakiplerine, “güle güle harcasınlar” diyerek, 500’er lira bağışta bulundu. Ziraat Bankası TBMM Şubesi’ne gelen İnce, burada Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek’e bağış yaptı. “Değerli rakiplerim güle güle harcasınlar. Sağlıklarına dua ediyorum. Jestimi yapıyorum” ifadesini kullanan İnce, her aday için 500 lira yatırdı. Dekontunu alan İnce, seçimi kazanmayla ilgili duayı kendisine yaptığını söyledi. İnce, “Ağanın eli tutulmaz, onlar da yatırırsa fena olmaz” dedi.

Erdoğan’ın, paraya ihtiyacı olmadığını, devletin uçaklarını, imkanlarını kullandığını söyleyen İnce, ancak vicdanının elvermediğini söyledi. İnce, “Adil olacaksam Erdoğan’a da adil olmalıyım. Devletin uçağı, devletin arabası, örtülü ödeneği her şey elinde zaten. Madem adil olacağız ona da adil olalım dedik” diye konuştu. Adaylara yatırdığı paranın kendisine yapılan bağışlardan değil maaşından, helal para olduğunu ifade eden İnce, “Bu milletin yaptığı bağış değil, kendi maaşım” dedi.

‘Aslında Erdoğan’da para çok’

İnce Erzincan’daki mitingde yaptığı konuşmada ise, “Gittim hepsine beşer yüz lira yatırdım. Bu toplumun barışmaya ihtiyacı var. Bu toplum bu gerginliği daha fazla kaldırmaz. Batıyoruz arkadaşlar, batıyoruz. Bu toplumu yumuşatmak lazım. Aslında yalan yok ‘Erdoğan’a yatırmamayım, onda para çok’ dedim. Devletin uçağı, helikopteri var, hepsi onun elinde... Para bize diğerlerine lazım. Sonra dedim ki ‘Muharrem ayrımcılık yapma herkese eşit’. Saklım gizlim yok. Hiç kıvırmıyorum” ifadelerini kullandı. - ANKARA Milliyet

- EKONOMİ BATIYOR: 81 milyon Türkiye ağlıyor. Ekonomi batıyor. Duvara toslamak üzereyiz. Ey aziz milletim, ey Ak Partili, ülkücü, HDP’li kardeşim. Kamyon duvara toslamak üzere. Erdoğan’a tarihi bir çağrı yapacağım. Sayın Erdoğan, döviz kurları artıyor. Kısa bir süre içinde bu bize daha yüksek enflasyon ve daha yüksek faiz olarak geri dönecek. Milletimiz gelir kaybına uğrayacak, ekonomik sistemimiz ciddi sıkıntı içine girecektir. Bu tehlikeden kurtulmak, bertaraf etmek için Sayın Erdoğan size sesleniyorum.

- DÖRT MADDELİK ÇAĞRI: Size bu memleketin bir evladı alarak çağrımdır. Bir; lütfen size yanlış bilgiler veren danışmanlarınızı, kurmaylarınızı gözden geçirin ve size yalan söyleyenleri etrafınızdan uzaklaştırın. İki; Merkez Bankası’nın para politikasını bağımsız bir şekilde uygulamasına müdahale etmeyin. Üç; acil olmayan kamu yatırımlarının şimdilik erteleneceğini ve kamu mali disiplininin öncelikli olduğunu piyasalarla paylaşın. Dört; şu anda piyasalarda bir söylenti, bir dedikodu var bu dedikoduyu lütfen bertaraf edin. Kambiyo kontrolü ve yabancı para cinsinden varlıkların TL’ye dönüştürüleceği gibi çağ dışı uygulamaların gündemde olmadığını kamuoyu ile paylaşınız. Bu tavsiyeleri dikkate alırsanız piyasadaki finansal istikrara katkı sağladığını görürüz.

Haberin Devamı

- RAHAT OL MİLLETİM: Aziz milletimiz tedirgin olmayın. 24 Haziran’dan sonra bu aksaklıkları düzelteceğiz. Ekonomik akıl devreye girecek, kamu mali disiplini sağlanacaktır. Bir hafta içinde bu karanlık tabloyu hep birlikte gidereceğiz. Rahat ol aziz milletim.

- SİZE KÖTÜ HABERİM VAR: Size bir kötü haberim var. Hemşehriniz Binali Yıldırım, milletvekili listesine müracaat etti. Yeni anayasada milletvekillerinden bakan olmuyor. Yani damat milletvekilliğine müracaat etti, Başbakan milletvekilliğine müracaat etti. Hesapları şu, ‘24 Haziran’da İnce Cumhurbaşkanı olacak, biz bakan olamayacağız bari milletvekili olalım’ diyorlar. Hesap bu yani üzgünüm.

‘Bakan Fakıbaba millet fakir baba’

OSMANLI TOKADI: Erdoğan rabia yapıyordu. Dolar beş lira olduğuna göre artık Rabia yok Osmanlı tokadı var. Yakında bayram var, fıstık bulunmuyor, pahalı. Tarım Bakanı diyor ki, ‘İthal ederiz.’ Antep fıstığını dışarıdan almaya utanmayacak mısın? Bakanın adı Fakıbaba, milletin adı fakir baba.

Haberin Devamı

KALANI DESTEKLERİM: Erdoğan, ben, Karamollaoğlu, Akşener, Perinçek meydanda, Demirtaş hapiste. Olmaz doğru değil, o da çıksın meydana. Ben birinci turda alacağım sorun yok ama seçimdir bu, ikinci turda ne yapacaksın? Bütün muhalefet adayları benim söylediğimi söylesin, kim kalırsa ben onu destekleyeceğim söz. Şu anda oyumuz birinci turda almaya yetmiyor ama oyumuz 35’in üstünde. Daha var bir ay. Canınızı sıkmayın.

AB ELÇİSİYLE İFTAR: AB büyükelçileri ile iftarda buluştuk. Onlara uzun uzun anlattım: ‘Türkiye Erdoğan’dan ibaret değil. Biz AB ile bütünleşmek istiyoruz. Batı’ya karşı gücümüzü Doğu’dan, Doğu’ya karşı gücümüzü Batı’dan alıyoruz. Ama sizde şunu bilin. Siz de Suriye’de ne arıyorsunuz? Bakın 4 milyon Suriyeli Türkiye’de yaşıyor’ dedim.

Haberin Devamı

Kamyon duvara toslamak üzere

Kadınlarla çapa yaptı

Seçim çalışmaları kapsamında Erzincan’a gelen İnce, havalimanından kent merkezine geçerken, yol kenarında pancar tarlasında çapa yapan kadınları görüp, konvoyu durdurdu. İnce, kadınlarla birlikte çapa yaptı, bir süre sohbet etti.

Kamyon duvara toslamak üzere

‘Traktörü dolduracağım’

Erzincan’ın ardından geçtiği Sivas’ta vatandaşlara seslenen İnce, şunları kaydetti:

ORTADA BİR YALANCI VAR: ‘Çiftçiye mazotu 3 TL’ye vereceğim’ dedim. Tarım Bakanı, ‘Muharrem İnce’nin haberi yok. Çiftçiye mazotu 2,5 liradan veriyoruz zaten’ demiş. Ortada bir yalancı var. Ya İnce ya Fakıbaba yalancı. Önümüzdeki günlerde kayıtlı bir çiftçinin traktörünü alıp benzinliğe gideceğim, depoyu dolduracağım, faturayı da Fakıbaba’ya göndereceğim. Cuma günü Uşak’tayım. Ya Uşak’ta ya Afyon’da... Ödemezse helal paradan ben öderim.

MİLLET MARABAN DEĞİL: Türkiye’nin yönetiminde şu an bir tek adam üzerine ve yanında ehliyetsiz bir takım var. Bu ülkenin evlatları Tayyip Erdoğan’ın marabası değildir. Onlar kavgayı öneriyor, ‘dediğim dedik çaldığım düdük’ diyor. Bunu yapmayalım, yazık olur bu ülkenin çocuklarına. Erdoğan’ın peşine düşerseniz, tezek der, çöplük der... Muharrem İnce’nin peşine düşerseniz mühendislik der, gelecek der.