Manisa Kan Vermek Gençleştiriyor

Kan Vermek Gençleştiriyor

20.09.2017 - 13:36 | Son Güncellenme:

.

Kan Vermek Gençleştiriyor

MANİSA (AA) - Manisa Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, günlük 300 ünite kana ihtiyaçları olduğunu belirterek, kan bağışçılarına çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Dr. Nardal, ülkede yaşanan terör, kaza ve doğal afetler sebebiyle sürekli kan stoklarını aktif halde tuttuklarını ifade etti.

Manisa'nın 17 ilçesinde aylık 6 bin 500 ünite kan hedeflerini tutturduklarını belirten Dr. Nardal, sadece il olarak düşünmediklerini, Türkiye’nin önemli kan bağışı merkezi İzmir'i desteklediklerini söyledi.

- Kan vermek faydalı

Vatandaşlara düzenli olarak kanlarını bağışlamaları halinde hücrelerinin yenilenerek, biyolojik olarak gençleşeceklerini ifade eden Dr. Nardal, genç görünmek isteyenlere kan bağışında bulunmaları tavsiyesinde bulundu.

Dr. Nardal, şöyle devam etti:

"Kan vermenin hem manevi hem de maddi faydası var. Öncelikle hayat kurtarıyorsunuz. Dinen faydalı sonuçta kan vererek hayır işlemiş oluyorsunuz. İlmen ise kanı veren kişinin kemik iliği aktif hale geliyor, hücreleri yenilenen kan bağışçısı biyolojik olarak da gençleşiyor. Damar sisteminde genç kan hücre sayısı artıyor. Oksijen, vitamin, hormon taşıdığı için insanda gençleşme olur. Hem hayat kurtarmak hem de genç kalmak için kan vermeliyiz."