Siyaset Kanaatim OHAL 3 ay daha uzar

Kanaatim OHAL 3 ay daha uzar

06.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, OHAL’in uzatılması gerektiğini ifade ederek, “Hükümet talep edecek, nihayet Meclis karar verecek.

Kanaatim  OHAL 3 ay  daha uzar

19’unda süre bitiyor 19’ndan önce bu konu Meclis’e gelecek, Meclis bunu müzakere edecek karar verecek. Benim kanaatim yüce Meclis’in de bütün bunları değerlendirmek suretiyle OHAL’i 3 ay daha uzatacağı yönündedir, uzatması gerektiği yönündedir” dedi.
‘AİHM reddeder’
Yazıcı, katıldığı televizyon programında OHAL’in bir anayasal yönetim biçimi olduğunu belirterek, “OHAL rejimini hayata geçiren koşullar, şartlar, sebepler ortadan kalkmış deniyorsa bunu kaldıralım. Bence kalkmadı. Bu mücadele önemlidir, bir beka meselesidir. Yani esas FETÖ ve PKK ile mücadelede OHAL yönetim süreci avantaj sağlıyor. Dolayısıyla, bu alanlarda daha etkin mücadele edebilmek için OHAL yönetim biçiminin uzatılması gerektiği kanısındayım” dedi.
Yazıcı CHP’nin AİHM’ye başvurusu hakkında da şunları söyledi: “AİHM’nin bu talebi esastan inceleyip karar vereceğini de düşünmüyorum. Oradan bir sonuç çıkmaz. Kaldı ki, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi seçimlere ilişkin alanlara da çok fazla girmiş değil, bu sebeple bu talebin ret edileceği kanısındayım.”