Gündem Kanalizasyonda delil bulundu

Kanalizasyonda delil bulundu

17.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul polisinin Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girmeden önce geçtiğimiz hafta yaptığı kanalizasyon çalışmalarında kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğüne dair adli delillere ulaştığı öğrenildi.

Kanalizasyonda delil bulundu

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim’de nişanlısı Hatice Cengiz ile evlenebilmek için Suudi Arabistan’daki eşinden boşandığına dair gereken evrakları almak üzere Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girmiş, kendisinden bir daha haber alınamamıştı. İstanbul polisinin, Suudi yetkililerin 10 gün boyunca arama ve inceleme için izin vermemesi üzerine konsolosluğun kanalizasyonun birleştiği kanalizasyon şebekesinde geçtiğimiz hafta teknik ekiplerle inceleme yaptığı, buradan elde ettiği adli delilleri de güvenli bir ortamda korumaya aldığı öğrenildi. Önceki gün girilen konsolosluk binasında “luminal” çalışmayla alınan örnekler ve iki kamyon dolusu toprağın da içerisinde bulunduğu örnekler incelenmek üzere Bölge Kriminal Laboratuvarı’na gönderildi.

Haberin Devamı

Cep telefonu korunuyor

Kaşıkçı’nın konsolosluğa girmeden önce nişanlısı Hatice Cengiz’e bıraktığı cep telefonuna kolunda bulunan akıllı saatle gönderdiği belirlenen, son dakikalarını aktaran 11 dakikalık ses kaydının ortaya çıkmasından sonra Suudi yönetiminin geri adım atıp Türkiye’ye ortak araştırma ekibi kurulması teklifinde bulunduğu öğrenildi. Her türlü saldırıya karşı muhafaza altına alınan cep telefonu, İstanbul Emniyeti’nde sınırlı sayıda kişinin bildiği bir yerde muhafaza ediliyor.

Yazarlar