Balıkesir Kanaryalar Edremit'te Yarışıyor

Kanaryalar Edremit'te Yarışıyor

21.10.2017 - 14:45 | Son Güncellenme:

.

Kanaryalar Edremitte Yarışıyor

Balıkesir’in Edremit ilçesinde "Yorkshire Kanarya Show"un ikincisi başladı. Etkinliğe bin 750 kanarya cinsi kuş katıldı.
Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü ve belediye tarafından düzenlenen etkinlikte, Türkiye’nin yanı sıra Lübnan, İran, Suriye, İtalya ve Yunanistan’dan getirilen kanaryalar yarışıyor. Güre Atatürk Spor Salonu’ndaki etkinliğin ilk gününde hakemler, binlerce kuş arasından en güzel kanaryayı seçiyor. Etkinliğin ikinci gününde de kanaryalar sergilenecek ve kupa töreni düzenlenecek. Jüri üyeliklerini Bob Pepper, Stephen Dominey ve Danielle Corso’nun yaptığı elemelerde kanaryalar cinslerine, karakteristik yapılarına ve duruşlarına göre değerlendirilerek sıralama yapılacak.
Kulüp Başkanı Kamil Ekici çeşitli ülkelerden ve Türkiye’nin her yerinden bin 750 kuşun katıldığı etkinlik ve yarışların büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Ekici, “Etkinliğe bin 750 kuş katıldı. Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından da kuşlarımız mevcut. Lübnan’dan, İran’dan, Yunanistan’dan kuşlar geldi. Hakemlerimiz iki İngiliz ve bir İtalyan olarak yurt dışından hakemlerimiz var. Süper bir katılım ve süper bir ortam” dedi.
Yarışma ve etkinliklerde ayrıca kanarya severler için açılan stantlarda satış imkanı da sunuluyor.