Gündem Kandil vuruldu!

Kandil vuruldu!

06.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce 4 Haziran’da Lice kırsalı ile Kuzey Irak’a yönelik düzenlenen hava harekatları düzenlendi. Her iki bölgede de 5-6 kişilik PKK’lı gruplar etkisiz hale getirildi...

Kandil vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce 4 Haziran’da Lice kırsalı ile Kuzey Irak’a yönelik düzenlenen hava harekatları düzenlendi. Her iki bölgede de 5-6 kişilik PKK’lı gruplar etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, alınan istihbarat üzerine önceki gün Lice kırsalı ile Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesine hava harekatı düzenlendi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı uçaklarca düzenlenen harekatla, her iki bölgede tespit edilen 5-6 kişilik PKK’lı gruplar öldürüldü. Harekatın ardından hasar ve zayiatın belirlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Yüksekova kırsalında yedi, Irak’ın kuzeyindeki Avaşin bölgesindeki iki, Kandil bölgesinde dört hedef de Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklarca vuruldu. Bölgelerde tespit edilen hedeflerin ateş altına alınarak etkisiz hale getirilmesinin ardından jetler üslerine döndü.

Hedeflerde zayiat ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı uçaklarca 3 Haziran’da da Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalına hava harekatı düzenlendi. Jetlerin PKK’ya ait hedefleri vurduğu harekatın ardından yapılan tespit çalışmaları sonucunda 20 teröristin öldürüldüğü belirlendi.

Şemdinli’de bölücü terör örgütüne yönelik dün düzenlenen operasyonda ise 7 terörist öldürüldü. Güvenlik güçleri operasyon kapsamında, iki Dragunov keskin nişancı tüfeği, Biksi makineli tüfek ve tüfeğe ait 500 fişek, bir RPG-7 roketatar ve dört mühimmatı, iki Kalaşnikof piyade tüfeği, 200 Doçka uçaksavar fişeği, dört el yapımı patlayıcı düzeneği, bir araç telsizi ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirdi.