Van Kanser Haftası

Kanser Haftası

07.04.2017 - 17:00 | Son Güncellenme:

.

Kanser Haftası

VAN (AA) - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4 ayda yaklaşık 50 kanser hastasının ameliyat edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Hastanede görevli Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op.Dr İsmail Zihni, Kanser Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, 4 ay önce hizmete açılan Cerrahi Onkoloji Servisi'nde kanser hastalarının tedavisine yönelik ameliyatların yapıldığını söyledi.

Kanser hastalarının batı illerine gitmeden Van'da tedavi olabildiğini ifade eden Zihni, 4 ay içerisinde 50'ye yakın kanser hastasının ameliyatının yapıldığını anlattı.

Mide, kalın bağırsak, meme ve tiroid kanseri hastalarının sorunsuz şekilde tedavilerinin yapıldığını belirten Zihni, "Bölgemizde en fazla mide kanseri gözükmektedir. Bu hastaları hastanemizde donanımlı bir şekilde tedavi edebilmekteyiz. Batıdaki herhangi bir hastaneden hiç bir farkımız yoktur. Bütün bölge insanlarımızı artık hastanemize bekliyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Hastane Başhekimi Op. Dr. Ümit Haluk İliklerden ise, tam donanımlı hastanede uzman doktorlar tarafından hizmet vermenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.