Adana Kanser Hastalarına Kapalı Cerrahi

Kanser Hastalarına Kapalı Cerrahi

19.10.2017 - 10:24 | Son Güncellenme:

.

Kanser Hastalarına Kapalı Cerrahi

ADANA (AA) - Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesinde mide ve kolon kanseri teşhisi konulan iki hasta, kapalı cerrahi yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

ÇÜ'den yapılan açıklamaya göre, günümüzde kolon, rektum ve mide kanserleri için açık yöntemle yapılan cerrahi müdahalelerde iyileşme süreci oldukça uzuyor.

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde bu tedaviler uygun görülen hastalara rutin olarak kapalı yöntemle yapılıyor. Hastalar daha kısa sürede ve açık cerrahiye kıyasla daha kaliteli bir süreç gecirerek hızla taburcu ediliyor.

Hastaneye başvuran ve yapılan tetkikler sonucunda 3. evre kolon kanseri teşhisi konulan 32 yaşındaki Hatice Özge Aslankurt ile mide ağrısı nedeniyle geldiği hastanede mide kanseri olduğunu öğrenen 47 yaşındaki Ayşe Kavukluca, öğretim üyeleri Prof. Dr. Cem Kaan Parsak ve Yrd. Doç. Ahmet Rencüzoğulları'nın içinde bulunduğu deneyimli bir ekip tarafından tedavi edildi.

Haberin Devamı

25 Eylül'de hastaneye başvuran Aslankurt, 3 Ekim’de tamamen kapalı yöntemle ameliyat edildikten sonra 5 günde normal yaşamına döndü.

Kavukluca da kapalı yöntemle yapılan ameliyatla midesi alındıktan sonra bir hafta içerisinde sağlığına kavuştu.

- Hastaların durumları iyi

Rencüzoğlulları, gerek iyi huylu gerekse habis nedenlerle gerçekleştirilen kolon ve rektum cerrahisi sonrasında hastaların iyileşme süreçlerinin çok daha hızlı olduğunu söyledi.

Tedavi edilen Aslankurt ve Kavukluca, hastalıklarını öğrendiklerinde oldukça korktuklarını ve morallerinin bozulduğunu belirterek, ancak yaşanan süreçle birlikte yeni bir hayata başladıklarını dile getirdi.