Gündem Kanser hastalarına umut oldular

Kanser hastalarına umut oldular

31.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’nda yapılan Born Global Pitching Yarışması’nda Yıldız Teknopark Kuluçka Merkezi firması Geen Biyoteknoloji, kanser hastalarının ömrünü uzatan ilaç molekülüyle Ulusal kategoride birinci oldu.

Kanser hastalarına umut oldular

Yerli ve yabancı 120 girişimcinin final için yarıştığı Pitching’de, Geen Biyoteknoloji, akciğer ve pankreas kanserine karşı geliştirmeye devam ettiği Intellivir adlı ilaç molekülüyle ödüle layık görüldü. Geliştirilmeye devam edilen akıllı onkolitik virüsler sayesinde kanserli hücreleri yok ederek sağlıklı hücreleri koruyan ve bağışıklık sistemini güçlendiren proje hakkında bilgi veren Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner, “İnsanlarda akciğer ve pankreas, hayvanlarda ise meme kanserine karşı 6 ila 18 ay kadar ömür uzatan Intellivir ürünü sayesinde, bazı hastalarda bulunan tümörler ise tamamen ortadan kaldırılabilecek” dedi.

Kanser ilaçlarının dünyanın en pahalı ilaçları olduğuna dikkat çeken Güner, projenin bir an önce ürüne dönüşerek hastaların umudu olmasını istediklerinin altını çizdi.

Haberin Devamı