Mersin Kanser Hastası Üniversite Öğrencisine Sürpriz Ziyaret

Kanser Hastası Üniversite Öğrencisine Sürpriz Ziyaret

09.11.2017 - 13:03 | Son Güncellenme:

.

Kanser Hastası Üniversite Öğrencisine Sürpriz Ziyaret

MERSİN (AA) - Mersin'de, "üst yutak kanseri" olan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Seher Çukur, KKTC'deki eğitimine rahatsızlığı nedeniyle ara verdiği için katılamadığı bir etkinliğin sertifikasını, eğitimi veren Kişisel Gelişim Uzmanı Güray Gökal'ın sürpriz ziyaretiyle teslim aldı.

Haberin Devamı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Psikoloji Bölümü öğrencisi Çukur, yaklaşık 6 ay önce kendisine konulan "üst yutak kanseri" teşhisi nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı.

Üniversite tarafından düzenlenen "Kişisel Gelişim Zirvesi" etkinliğinde panelist olarak yer alan Kişisel Gelişim Uzmanı Güray Gökal, Çukur'un rahatsızlığı nedeniyle etkinliğe katılamadığını öğrenince arkadaşlarının yardımıyla Çukur'un ailesine ulaştı.

Mut ilçesinde yaşayıp, tedavisi için Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine gelen Çukur'a, ailesinin izniyle Gökal tarafından sürpriz bir ziyaret gerçekleşti.

Gökal, Çukur ile buluşarak, moral vermek amacıyla katılamadığı eğitimin sertifikasını verdi, bir kitabını imzalayarak hediye etti.

Haberin Devamı

Gökal, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlikte üniversite öğrencilerinin Seher'in rahatsızlığını kendisine anlattıklarını belirtti.

Etkinlikte Seher'in arkadaşlarıyla görüştükten sonra onu ziyaret etme kararı aldığını kaydeden Gökal, "Bana hikayesini anlattıklarında onu mutlaka görmem gerektiğini hissettim. Onun bu eğitimde olmak yerine kemoterapi tedavisi aldığını duyduğumda arkadaşlarına orada Seher'in ayağına gideceğime dair söz verdim." dedi.

Seher Çukur ise ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Güray Gökal bana eğitimin sertifikasını ve plaketini takdim etti. Çok mutluyum, hastalığımı yenerek okuluma devam etmek istiyorum. Tek isteğim okulumu bitirerek, psikolog olmak. Tedavim sürecim şu an devam ediyor." diye konuştu.