Genel Sağlık Kanser tedavisinde büyük gelişme!

Kanser tedavisinde büyük gelişme!

09.01.2017 - 11:24 | Son Güncellenme:

Uzmanlar, bağışıklık sitemini destekleyen immünoterapinin, fareler üzerindeki yapılan deneyde başarılı sonuçlar verdiğini belirtti.

Kanser tedavisinde büyük gelişme

Science dergisinde yer alan deney raporuna göre, immünoterapinin tümörlü hücreleri baskı altına alarak, bağışıklık sisteminin muhafızları olarak bilinen t hücrelerini aktif hale getirdiği ve kanserli hücrelerle savaşması sağlandığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Chicago Üniversitesinde, fareler üzerinde yapılan bir deneyde 20 ila 40 nanometre kalındığında ince nanopartiküller kullanıldığı ve vücutta yabancı maddelerin yutulmasını sağlayan hücrelere yakalanmadan, hedeflenen hücrelerle etkileşime geçtiği belirtlildi.

Bilim adamları, daha önce kolon kanserli farelerede immünotrepinin uygulandığını ve bu yöntemde başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirttiler.

Kemoterapi almadan da başarılı sonuçlar elde edileceğini belirten bilim adamları, yapılan immünoterapi yöntemiyle bağışıklık siteminin kanserli hücreleri hedef almasının yanı sıra, vücuttaki tüm metastazları da temizlediğinin tespit edildiğini vurguladılar.

Bu tedavi yönteminin yakın gelecekte insanlar da uygulanacağı söyleniyor.

Yazarlar