Ege Kanseri aşklarıyla yendiler

Kanseri aşklarıyla yendiler

07.10.2017 - 03:36 | Son Güncellenme:

İlk görüşte aşkı yaşayan Fırat İlhan ile Pelin Keskin, İlhan’a lösemi tanısı konulmasıyla yıkıldı. Mücadelesini 9 ay sürdüren İlhan, hastalığı yendi, “Pelin, benim yaşama sevincim oldu” dedi

Kanseri aşklarıyla yendiler

Yolları iki yıl önce keşisen Acil Tıp Teknisyeni Pelin Keskin ile Fırat İlhan çifti ilk görüşte aşık oldu. Ekim ayında İlhan’a Genel Cerrah Mehmet Ali Özdoğan ‘lösemi’ teşhisi koydu. Babasını da kanserden kaybeden Keskin, Ege Üniversitesi’nden randevu aldı, burada da aynı teşhis konuldu.

Haberin Devamı

Hayata tutundu

Doktorlar İhan’ın yaşamasına ‘Mucize’ dedi. 4. kür kemoterapi gören İhan beşincisinde kaptığı enfeksiyon nedeniyle dalağını kaybetti fakat yaşama sevincini hiçbir zaman kaybetmedi. Evlilik hayali kurduğu Pelin Keskin’e “Seni bir ömür boyu mutlu etmeden ölmeyeceğim” sözünü verdi.

İlhan sözünü tuttu, 9 ay boyunca hastanede verdiği savaşı kazandı. Taburcu olan ve tüm kan değerleri normale dönen Fırat İlhan, “Kendime çok iyi bakmadım, çok sigara içtim, çok yoruldum, başkasının derdini hep dert edindim. Bu süreçte Pelin ile tanıştım ve yeniden dünyaya geldim, yaşam sevincim oldu. Teşhis konulduğunda da bu yaşam sevincini kaybetmeyeceğim dedim. Hiç kötü düşünmedim” dedi. Çift hastalık sonrası evlilik yolunda da ilk adımı atarak nişanlandı.

Haberin Devamı

19 Ekim’de nakil olacak

Özel İzmir Avrupa Tıp Merkezi Genel Müdürü Aslı Zengin, kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekti, “Kanserde erken teşhis veya geç teşhis de olsa mücadelede en önemli motivasyon hayata sıkı sıkıya bağlanmaktan geçiyor. Bu mücadelede hastanın azmi kadar ona gösterilen sevgi de çok büyük önem taşıyor” diye konuştu. İlhan’a ilik nakli için Almanya’dan da müjdeli haber verdi. İlhan, 19 Ekim’de ilik nakli olacak.