Genel Sağlık Kanseri yenenlerin sayısında büyük artış

Kanseri yenenlerin sayısında büyük artış

13.07.2010 - 09:57 | Son Güncellenme:

Bilim adamları, kanser hastalarının hayatta kalma oranlarının arttığına dikkat çekerek yakın zamanda tedavisinin bulunacağından umutlu olduklarını belirttiler.

Kanseri yenenlerin sayısında büyük artış

İngiliz bilimadamları, son yıllarda yaygınlaşan kansere rağmen, hastaların hayatta kalma oranlarında büyük bir artış olduğunu bildirirken, kısa bir süre sonra tedavisinin bulunacağından yana umutlu konuştular.
Araştırmacılar, bilimdeki ilerlemeler ile gelişen tedavi yöntemleri sayesinde, kanser hastalarının hayatta kalma oranlarında gözle görülür bir artış olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

İngiliz The Telegraph gazetesindeki bir makale, İngiliz Kanser Araştırma Derneği, bunun bir başarı olduğunu vurgularken, kanserle mücadele konusunda atılacak daha çok adımın olduğunu da hatırlattı.

-KANSERİ EN FAZLA YENEN GRUPLAR-
Makalede, özellikle göğüs, bağırsak ve rahim kanseri olanların, hastalığı yenme oranlarındaki yükselişe dikkat çekildi. Ayrıca, son 10 yıldır, meme kanserini yenen kadınların oranının yüzde 40dan yüzde 77ye bağırsak kanserini yenenlerin oranının ise yüzde 23ten yüzde 50ye çıktığının altı çizildi.

Lenf kanserini yenenlerin oranının yüzde 50den yüzde 80e ulaştığı kaydedildi. Ancak, pankreas kanserinin, sonucu en az tahmin edilebilen kanser olduğu hatırlatılırken, teşhisten 10 yıl sonra hastaların yüzde 3ünden daha az bir kısmının hayatta kaldığı belirtildi.

Haberin Devamı

-"ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ"-
İngiltere’deki Kanser Araştırmaları Derneği Başkanı Profesör Peter Johnson, konuyla ilgili "Kanserle mücadelemizdeki başarıda erken teşhis, ilerleyen tedavi yöntemleri, daha etkili radyoterapiler ile pek çok yeni ilaç gibi çok sayıda etken rol oynuyor" dedi.
Derneğin Kanserle Mücadele Grubu Başkanı Profesör Michel Coleman ise, "1970lerden bu yana hayatta kalma oranlarındaki büyük artış tanı ve tedavilerdeki ilerlemenin bir göstergesidir" şeklinde konuştu.

-"KANSERLİ HASTA SAYISI 2 MİLYONA YAKLAŞTI"-
Macmillan Kanser Destek Birimi Başkanı Ciaran Devane da "Kanser tanısıyla yaşayan dünyada yaklaşık 2 milyoon insan var. Bu sayı 2030 yılında iki katına yaklaşacağı için geleceği planlamak durumundayız" dedi.

Yazarlar