Gündem Kanseriyle dalga geçiyor

Kanseriyle dalga geçiyor

20.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Muğla’da yaşayan Hacer Turan’a 1995 yılında kanser teşhisi kondu. 20 yıldır eklenen çeşitli hastalıklarla da mücadele eden Turan, adeta kanserle dalga geçerek yaşıyor

Kanseriyle dalga geçiyor

Muğla’nın Datça ilçesinde 1995 yılında, bir sokak kavgasını ayırmaya çalışırken memesine darbe alan ve ağrılarının geçmemesi üzerine başvurduğu doktorun ’meme kanseri’ teşhisi koyduğu şimdi 53 yaşında olan Hacer Turan, 20 yıldır kanserle dalga geçerek yaşıyor. ’Kanser olan da ölüyor olmayan da, dert edip canımı sıkamam’ diyen Turan, “Kanseri idare etmek kişinin kendi elinde, günümü güzel geçirdim mi o gün benim en uzun hayatım oluyor” dedi.
Bankada çalışırken, 1985 yılında kendisi gibi bankacı Yılmaz Turan ile evlenen Hacer Turan çalışmayı bırakıp ev hanımı oldu. Bugün 27 yaşında olan Derya ile 25 yaşındaki Yeliz’in dünyaya gelmeleriyle kendini kızlarına adayan Hacer Turan, 20 yıldır peşini bırakmayan kanser hastalığına yakalandığını bir tesadüf sonucu öğrendi.

‘4. evrede meme kanseri’
Turan, ‘4. evrede meme kanseri’ tanısı konulunca büyük bir üzüntü yaşayıp kızlarına doyamadan ölüp gideceğini düşündü. Turan şunları anlattı: “Sigara kullanıyordum. Doktorun muayenehanesinden çıkıp Alsancak’ta bir kafeye oturdum. Bir saat içinde bir paket sigara bitirdim, ne kadar kahve içtiğimi hatırlamıyorum. Orada kendi kendime söz verdim, ’Sigarayı bırakacağım, önce kendim sonra çocuklarım için yaşayacağım, bu hastalığı kafama takmayacağım’ dedim.