İstanbul Kanserli Çocuklar Karnelerini Aldı

Kanserli Çocuklar Karnelerini Aldı

09.06.2017 - 14:49 | Son Güncellenme:

.

Kanserli Çocuklar Karnelerini Aldı

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi’nde oluşturulan hastane sınıfında öğrenim görmekte olan 3 çocuk karne aldı.
Okul dönemi çocuklarının hastanede kaldıkları süre içinde okul yaşantılarının devam ettirilmesi amacıyla Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak çalışmasıyla İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk onkoloji servisinde oluşturulan hastane sınıfında okul öncesi eğitim gören 3 çocuk karne aldı.
Karne heyecanına İstanbul Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mücahit Yentür, Özel Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yıldız, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve KAÇUV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Feza Orhan, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği İdare Sorumlusu ve Çocuk Hemotolojisi Uzmanı Dr. Emine Türkan katıldı.
Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mücahit Yentür yaptığı açıklamada,”Yaşamak direnmektir mücadele etmektir. Ne kadar büyük zorluklarda olursa olsun yaşama dair ümidimizi hiç kaybetmemektir. Bu sebeple biz eğitim yöneticileri olarak burada sağlık nedenlerinden dolayı okula devam edemeyen öğrencilerimizin bu tür olumsuzlukları minimize etmek için seferber olduk. Burada bir hastane sınıfı açıldı ve çok şükür burada öğrencilerimize karne sevincini yaşatıyoruz. Öğretmenlerimiz büyük fedakârlıklar yaparak eğitim alanını güzelleştirdiler” diye konuştu.
KAÇUV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Feza Orhan ise kanserli çocuklara yönelik vakıf olarak birçok projelerinin olduğunu vurgulayarak, “Ancak bizim için en önemli projelerden birisi çocuk Hematoloji ve Onkoloji servislerinde okul hastaneleri açmak. Bizim KAÇUV olarak kolaylaştırıcı bir faktörümüz var. Burada hastane yönetiminin olaya sıcak bakması ve il, ilçe eğitim müdürlüklerinin desteklemesi ile onlara kolaylaştırıcı bir rol üstleniyoruz. Bu çok önemli bir süreç çünkü çocuğun tedavisi uzun süren bir tedavi bütün kanser tedavilerinde olduğu gibi. Bu süreçte çocuğu hayattan koparmamak için okula normal süreçte gitmediği halde burada okulun kıymet kazanması çok önemli bir durumdur. Çocuğa sen bizim için kıymetlisin mesajı vermek hastalığın iyileşmesinde önemli bir faktör. Amacımız bütün Çocuk Hematoloji bölümlerinde hastane okulları açmak” ifadelerini kullandı.
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği İdare Sorumlusu ve Çocuk Hemotolojisi Uzmanı Dr. Emine Türkan da, hastanede okul projesinden çok büyük fayda gördüklerini belirterek, “Çocuklar kendilerini hayattan kopmamış gibi hissediyorlar. Lösemi ve kanser tedavisi bazen çok uzun sürebiliyor. 6 veya 8 ay yatması gerekebiliyor. Bu sürede kendini yaşıtlarından farklı hissediyor. Anormal olduğunu hissediyor, okula devam edemiyor bunlar çocuğu çok üzen şeyler. Biz doktorlar olarak bu süreci biraz ihmal ediyoruz. Burada çocuğun bir şeyi öğrenmesinden ziyade çocuk kendini diğer yaşıtlarından farklı hissetmiyor ve çok mutlu oluyor” dedi.