Kansızlığa pekmez ve polen

Kansızlık pek ciddiye alınmaz. Tek çare olarak demir hapları görülür. Aslında oldukça önemsenmesi gerekir. Çünkü bazı önemli hastalıkların habercisi de olabilir. Kansızlık, dokulara, organlarımıza oksijen ve diğer maddeleri ulaştırmakla görevli kırmızı hücrelerin azlığı olarak ifade edilir. Bu hücreler belli bir miktarın altına inerse "kansızlık" başlar bedende. Bu azalma ile belli semptomlar da ortaya çıkar. Bu hastalığı, eksik olan demirin alınmasıyla giderme düşüncesi, bir uzman doktora gitmeden demir hapıyla çözüme gidilmesi fikri, sorunu daha da ilerletir.

Haberin Devamı

Çabuk yoruluyorsanız
Kansızlık çeken insanlarda belli belirtiler vardır. Örneğin çabuk yorulurlar. Halsizdirler. Nefes darlığı ve göğüs ağrısı çekerler.. Öte yandan mide- barsak sistemi hastalıklarında ve kanserlerinde de demir eksikliği sık ortaya çıkar. O yüzden kansızlık çeken birinin işi basite almayıp mutlaka bu tür testleri de yaptırması gerekir. Sık ağrı kesici kullananlarda ya da kuralsız diyet yapanlarda da görülür bu rahatsızlık.. Barsak şikayetlerinde de dikkat kesilmek gerekir. Çünkü , demir emilim bozukluğuna neden olan barsak hastalıkları da demir eksikliğine ve kansızlığa neden olabiliyor.

Çayı yemekten hemen sonra içmeyin
Fazla miktarda çay, kahve, kola, sigara ve alkol tüketimi kansızlığa neden olabilmekte. Bunlara dikkat etmeli.. Gıdalarla birlikte içilen çay, besinlerdeki demir ve C vitamininin vücut tarafından emilemeden idrar ile atılmasına sebep olabilmekte. Eğer kişide kansızlık sorunu yoksa çayı ne zaman içtiği önemli değil Ama kansızlık varsa yemekle birlikte ya da hemen sonrasında içmemesi daha mantıklı olur. Sigara ve alkol de, vücudun kalsiyumu kullanma yeteneğini azaltarak kemik erimesine yol açmakta. Sigaranın ayrıca kemik hücrelerine toksik etkisi var

Ispanağın suyu atılmamalı
Şunu unutmamak gerekir ki, kansızlığı yenmek için özellikle B12, C vitamini ve demir içeren gıdalar almak gerekir. Karaciğer, tüm kırmızı etler, yumurta, kuru baklagiller, pekmez, yeşil sebzeler, domates, tere, roka ve kuruyemişler iyi kan yapıcı kaynaklardır. Demir, sebzelerin kabuğuna yakın yerlerde daha çok bulunduğundan bazı sebzelerin kabuğuyla pişirilmesi önemli. (Örneğin daima kabuklarını soyup attığınız patatesi kabuğuya pişirin) Bu pişirme yöntemleri daha çok demir alınmasını sağlar. Gıdaların haşlama suyunun (ıspanak gibi) atılmasının ise demir kaybına neden olduğunu unutmayın. Ispanak suyunu kesinlikle tüketin veya çorba yapın.

Haberin Devamı

Polen ve pekmez
Kına kına kabuğu, keten tohumu, arı sütü, balık yağı, soya sütü iyi cins çiçek balı, kuşburnu marmelatı ve çayı, keçiboynuzu (harnup) pekmezi, tahin, ve yulaf sütü kan yapıcı önemli şifalı ürünlerdir. Fakat önerebileceğim en önemli 2 doğal ürün var: İçeriğinde birçok vitamin (Özellikle B grubu vitaminler), mineraller ve aminoasit bulunduğu için polen bu anlamda kansızlığa çok yararlı. 1 çay kaşğı poleni hergün yiyebilirsiniz. Yanısıra, üzüm ve dut pekmezini her gün tüketin. 1 su bardağı pekmeze, 1 tatlı kaşığı toz tarçın karıştırın ve bir cam kavanoza koyarak saklayın. Sabah, öğle ve akşam yemeklerden sonra 1'er kaşik tüketebilirsiniz

Haberin Devamı

Herbalist Tarkan Güveloğlu
0216 414 97 16
info@abtdogalurunler.com
www.abtdogalurunler.com