Cumartesi

20.01.2018 - 01:30

Kantin akşamları da gidilebilecek bir lokanta

Sitene Ekle
.  |  Ali Rıza Kardüz Tüm Yazıları »

Kantin’in özelliği yemek çeşitlerinin her gün değişmesi. Öğle ve akşam servisinde farklı yemeklerin hazırlanması. Şemsa Denizsel, “Günlük menü önemli. Devamlı delen misafirler farklı yemekler için geliyor” diyor.

Kantin lokantası Nişantaşı Akkavak Sokak’tan Milli Reasürans Çarşısı içine, Zanzibar’ın boşalttığı yere taşındı. Kantin’i 2000 yılında Şemsa Denizsel kurdu. Şemsa Denizsel, Londra’da eğitim gördükten sonra bir reklam şirketinde yemek fotoğrafları çekerken yemek pişirme merakının da dürtüsüyle mutfağa giren genç bir kadın. Akkavak Sokak’taki Kantin, çevrede yaşayanların, çevredeki işyerlerinde çalışanların gün boyu yemek yiyebilecekleri bir “esnaf lokantası” olarak açıldı. Gün boyu, yemek, çay-kahve-pasta servisiyle “genç, çağdaş bir lokanta” olarak ünlendi. Müdavimlerin çoğu genç ve orta kuşak çalışan kadın ve erkeklerdi. Neşeli, renkli, dinamik bir müşteri kesimi vardı. Öğle saatlerinden akşam saat 19.00’a kadar hizmet veriyordu. Akkavak Sokak’ta 16 yıldır faaliyet gösterdiği bina yıkılınca taşınmak zorunda kaldı. Milli Reasürans çarşısındaki yeni yeri daha geniş. Açık mutfağı, yalın dekoru, masası, sandalyesi, beyaz masa örtüsü, tabağı, bardağıyla doğru dürüst bir lokanta.

Her gün değişiyor

Özelliği Şemsa Denizsel’in mutfak kadar salonla da ilgilenmesi. Mutfakta Bayram Karaçam yönetiminde, Müdahir Akdağ, Erdem Ateş ve Kansu Gezer, Kübra Karatay’la birlikte genç bir kadro var. Lokantanın yönetiminden Ergün Ceylan, servisin yönetiminden Halil Erdemcik sorumlu.

Kantin’in özelliği yemek çeşitlerinin her gün değişmesi. Öğle ve akşam servisinde farklı yemeklerin hazırlanması. Şemsa Denizsel, “Günlük menü önemli. Çünkü Kantin her gün değişen yemekleriyle Kantin oldu. Devamlı gelen misafirler farklı yemekler için geliyor” diyor.

Masalardaki menüdeki klasik yemeklere ek olarak her gün duvardaki karatahtaya farklı yemekler ve tatlılar yazılıyor. Şemsa Denizsel imkan ölçüsünde üreticilerden doğrudan aldıkları, organik ürünleri kullandıklarını söylüyor.

Havası güzeldi

Kantin’in yeni yerinde akşam yemeği servisi de var. Günün menüsü 11.00-18.00 menüsü ve 19.00-22.00 menüsü olarak iki farklı şekilde düzenleniyor. Değişen yemek çeşitleri kara tahtadan izlenebiliyor. Gün boyu hafif yemekten hoşlananlar için zengin söğüş ve peynir çeşitleri var. Kantin’in rozbif’i, tuzlama eti, füme ördek göğsü, somon gravlaks’ı beğenilen soğuk et çeşitlerinden (söğüş et dilimlerinin tabağı 36 lira).

Saat 18.00’e kadarki serviste çıtır fırın piliç, köfte ekmek, schnitzel, hindi salatası var. (40-52 lira arasında.)

Günlük yemek çeşitleri arasında, çorba çeşitleri veya ızgara et ve deniz ürünleri, zeytinyağlı ve sadeyağlı sebze yemekleri yer alıyor. Biz 3 kişi akşam yemeği için Kantin’e gittik. Bir tabak rozbifi (36 lira), bir tabak mantar tavayı (28 lira), bir tabak çipura ceviçeyi (32 lira), bir porsiyon da taze otla hazırlanmış levrek ızgarayı (52 lira) paylaştık. Kantin’in ekşi mayalı özel ekmeğine para ödeniyor. Bir tabak sarımsaklı ekmekle zeytinyağı 12 lira. Bir şişe şarap, kahve, çay ve bir porsiyon profiterol (13 lira) için 333 lira ödedik. Lokantanın havası güzeldi. Yemekler farklı ve lezzetlydi. Servis ilgili, bilgili ve düzgündü. Öğle ve akşam yemekleri için gidilebilecek güzel bir lokanta.

©Copyright 2018 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.