Gündem Kapadokya’da sessizliğe davet

Kapadokya’da sessizliğe davet

12.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava disiplinlerinin bir araya geldiği etkinliklerde yerel ve ulusal yaratıcıları tüm dünyadan katılımcılarıyla buluşturmayı amaçlayan Cappadox’un bu yılki teması ‘Sessizlik’ olarak belirlendi.

Kapadokya’da sessizliğe davet

Etkinlik bu yıl Kapadokyalıların yoğun ilgisi üzerine altı güne uzatıldı. Volkswagen ana sponsorluğunda 14 - 19 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek Cappadox 2018, ‘Sessizlik’ temasıyla katılımcıları ‘sessizliği duymaya’ davet ediyor.

Haberin Devamı

Cappadox’un çağdaş sanat programının küratörlüğünü üstlenen Fulya Erdemci ve yardımcı küratör Ilgın Deniz Akseloğlu her yılın temasını çağdaş sanat disiplininden hareketle belirliyor.

John Cage’in ilhamıyla

Bu sene çağdaş sanat programı ilhamını 1912 - 1992 yılları arasında yaşamış olan ABD’li besteci, filozof ve yazar John Cage’in, 1952’de gerçekleştirdiği çığır açıcı performansı ‘4’33”’ (‘4 dakika 33 saniye’) den alıyor. Cage bu performansında salonu dolduran dinleyicileri 4 dakika ve 33 saniyelik bir sessizliğe davet etmişti. Sessizliğin mutlak olmadığını düşünen John Cage, “Boş uzam veya boş zaman diye bir şey yoktur. Her zaman görülecek ve duyulacak bir şeyler vardır,” diyordu. Etkinlikte yer alan eserler de bu eser ve sessizlik kavramından yola çıkarak hazırlanmış olacak.

Haberin Devamı