İzmir Kapadokya Travel Turkey Fuarı'nda Tanıtılıyor

Kapadokya Travel Turkey Fuarı'nda Tanıtılıyor

09.12.2016 - 18:35 | Son Güncellenme:

.

Kapadokya Travel Turkey Fuarında Tanıtılıyor

İZMİR (AA) - Travel Turkey 2016 Fuarı'nda, Türkiye'nin en önemli kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya bölgesi de tanıtılıyor.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acentacıları Birliği (TURSAB) tarafından İzmir Fuar Merkezi Expo'da bu yıl onuncusu düzenlenen Travel Turkey 2016'da yerli ve yabancı çok sayıda şirket ve bölge yerlerini aldı.

Ülke genelinden 30 ilin ve yüzden fazla turizm firmasının yer aldığı fuarda her yöre kendine özgü değerlerini tanıtıyor.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KAPHİB), Göreme, Uçhisar, Ortahisar ve Çat belediyeleriinn yer aldığı Kapadokya standına gelen ziyaretçilere bölge hakkında bilgiler ve tanıtıcı ürünler veriliyor.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru ve KAPHİB Müdürü Levent Ak, standı ziyaret edenlere bilgi vererek, bölgenin tarihi ve turistik yapısını anlatıyor.

Haberin Devamı

Çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Kapadokya standını Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy da ziyaret etti.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 yılında turizm sektöründe yaşanan sıkıntıların 2017'de yaşanmayacağına inandıklarını belirtti.

Turistlerin son dönemde Kapadokya bölgesine yönelik ilgisinin artış gösterdiğini aktaran Ekici, "Bölgemize ciddi bir yönelme olduğunu görüyoruz. Burada turizm firmaları ve sektör temsilcileri ile yaptığımız görüşmelerde olumlu bağlantıların kurulduğunu öğrendik. Önümüzdeki yıl için satışların yapılması hareketliliğin şimdiden başladığını gösteriyor. Bölgemizin daha canlı günler yaşayacağını bekliyoruz. 2017 yılından umutlu ve sektörün daha güçleneceği bir yıl olacağı beklentisindeyiz." dedi.

Travel Turkey 2016 İzmir, 11 Aralık Pazar günü akşamına kadar ziyarete açık kalacak.