Gündem Kapanan okula gözyaşı

Kapanan okula gözyaşı

25.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Niğde’nin Ulukışla ilçesine bağlı Eminlik Köyü Şehit Yıldıray Kılınç Ortaokulu, 1967 yılında ODTÜ mimarlık bölümü öğrencileri ile köy halkı tarafından yapıldı.

Kapanan okula gözyaşı

Valilik, mimarisiyle Türkiye’de örnek teşkil eden okulun, öğrenci sayısı 40’ın altına düştüğü için kapatılmasına karar verildiğini bildirdi. Karar velilerin tepkisine neden oldu, öğrenciler de gözyaşlarına boğuldu. Veliler, okulun temizliğini bile yapmaya razı olduklarını ve okulun kapanmamasını istediklerini söylediler.

Haberin Devamı

6 köyden geliyorlar

Eminlik Köyü Muhtarı Ali Mehmet Ünaldı, “Köyümüzde okulun kapanmasını istemiyoruz. Taşımalı olarak 6 köy buraya geliyor. 38 olan öğrenci sayısı az olsa da tarihi bina 37 dönüm arazi üzerine kurulu. Yerleşkesi çok büyük. Ayrıca şehidimizin ismini yaşatıyoruz” dedi.

‘Yönetmelik değişmeli’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de velilere destek verdi. Gürer şunları söyledi: “Bu tür okulların kapanması için acilen ilkokul ve ortaokullarla ilgili yönetmeliğin değişmesi gerekir. Yönetmelikte bu sayının 20’ye indirilmesi şart. Çünkü köylerde çocuk sayısı giderek azaldı. Neredeyse köyler boşalıyor. Tarım ve hayvancılık olacaksa köyde yaşam olacaksa köy okullarını yaşatmamız gerekiyor.”

Haberin Devamı

Niğde’de ODTÜ öğrencileri ve köy halkı tarafından 1967 yılında yaptırılan okulun öğrenci sayısı 40’ın altında olduğu için kapatılmasına karar verildi. 38 öğrencisi olan okulun kapatılmasına veliler tepki gösterdiler.