Kendin Yap Kapı süsü modelleri nasıl yapılır?

Kapı süsü modelleri nasıl yapılır?

07.09.2018 - 15:22 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda trend olan kapı süsü modelleri günümüzde herkesin kendi yapabileceği aksesuar haline geldi. Özellikle kapı süsü modelleri arasında kapı boncukları, ev içindeki tüm oda kapılarında sıklıkla kullanılmaya başlandı.Evinize girmeden sizi hoş bir şekilde karşılayacak olan bu süsleri nasıl yapacağını ve nerelerde kullanabileceğinizden bahsettik. Peki kapı süsü modelleri nasıl yapılır? Kapı boncuğu yapımı nasıl olur? İşte tüm ayrıntılar...

Kapı süsü modelleri nasıl yapılır

Kapı süsü modelleri son yılların en trend aksesuarları arasında yerini almış durumda. Bu modeller arasında en popüler olanlar ise; kapı boncukları, bebek kapı süsü modelleri, pleksi kapı süsü modelleri, dış kapı süsü gibi modeller görünüyor. Bu modelleri kullanarak ister evinize girmeden dış kapı süsü ile hoş bir karşılama oluşturun, isterseniz de çocuk ve bebek odalarının kapısı için bu süslerden hazırlayın... Evde kapı süsü modelleri ve yapımı için gerekli olan malzemeleri kolaylıkla isteğiniz zaman her yerde bulabilirsiniz. Bu modeller için belirli bir malzeme listesi yoktur. Belirttiğimiz kapı süsü modelleri için istediğiniz her tür malzemeyi kullanabilirsiniz. Şimdi gelelim kapı süsü modelleri nasıl yapılır? sorusunun cevabını vermeye...

Haberin Devamı

Bebek kapı süsü modelleri

Kapı süsü modelleri nasıl yapılır

Yenidoğan bebek odası için özel bir kapı süsü yapmak isterseniz bu tarz kapı süsü modelleri kullanabilirsiniz. Özellikle bulut şeklindeki kapı süsü molelini yapmak oldukça basittir.Bulut şeklinde yapacağınız kapı süsü için birkaç parça renkli keçe, bulut şeklinin içini doldurabilmek için bir parça elyaf ve sonrasından kenarlarından dikebilmek için iğne ve iplik gerekiyor. Öncelikle bulut şeklinde bir kalıp çıkararak, beyaz renkteki keçeyi dikme payı kalacak şekilde kalıba uygun olarak kesmeniz gerekiyor. Daha sonra bir tarafı açıkta kalacak şekilde, içerisine elyaf doldurarak dikim işlemine başlayabilirsiniz. Bulutunuzdan aşağıya sarkması için uçan balonlar veya yağmur damlaları şeklinde yer alan kalıplardan faydalanarak yine aynı işlemleri uygulayabilirsiniz. Son olarak bulutun alt tarafına doğru sarkıtacağınız ipliklerin ucuna yağmur damlası veya uçan balonlardan oluşan şekilleri dikebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kapı süsü modelleri nasıl yapılır

Kapı süsü modelleri nasıl yapılır

Yenidoğan bebeğinize özel olarak farklı ve tasarım kapı süsleri yapabilirsiniz. Özellikle kağıttan fil ve bebek arabasışekilleri çizip, kesebilir ve süsleyebilirsiniz.

Pleksi kapı süsü modelleri

ileksi kapı süsü modellerini özellikle nişan ve davet gibi günlerde kullanabilirsiniz. Pleksi aynasını her yerde bulabilirsiniz. Aldığınız yerde üzerine isimleri ya da istediğiniz yazıyı yazdırıp üzerini kurdale ya da farklı aksesuarlar ile süsleyebilirsiniz. Bu kapı süsü pleksi sayesinde kapınızda daha modern görüntü yaratabilirsiniz.

Kapı süsü modelleri nasıl yapılır

Kapı süsü modelleri nasıl yapılır

Dış kapı süsü modelleri;

Dallardan kapı süsü

Kapı süsü modelleri nasıl yapılır

Dallardan ve süs bitkilerinden kapı süsü yapmaya ne dersiniz. Son derece basit ve şık bir görünüme sahip olan dallardan yapacağınız kapı süsü ile evinize vintage bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Deniz kabukları ile kapı süsü

Kapı süsü modelleri nasıl yapılır
Deniz kabuklarından oluşan bu şık kapı süsü ile evinizin dekoruna farklı bir hava katmaya ne dersiniz? Bunun muhteşem kapı süsü için ihtiyacınız olanlar esneyebilen dal parçaları, biraz file parçası ve bolca deniz kabuğu ve yapıştırıcı. Eğer balık figürleri veya deniz yıldızı gibi objelerden hoşlanıyorsunuz bunlarıda tasarımınıza son dokunuş olarak ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Keçeden kapı süsü

Kapı süsü modelleri nasıl yapılır

Keçe ile son zamanlarda yapılan birbirinden farklı objelere bir yenisi olarak kapı süsü eklendi. Yapımı açısından son derece kolay olan bu kapı süsü için ihtiyacınız olanlar; farklı renklerde keçeler, küçük boncuklar, vereceğiniz şekle bağlı olarak kalıp kağıtları, iğne ve iplik.

Tüm bu kapı süsü modellerinden sonra sıra kapı boncuğu yapımına geldi. Kapı boncukları değişik şekillerden oluşabilir, hatta dekoratif olanları da vardır. Boncuklar belli şekillerde dizilir ve bir şekil oluştururlar. Adeta bir tabloyu yansıtan bu boncuklar en çok kullanılan modellerdir. Kapı boncuğu yapmak için öncelikle bazı malzemelere ihtiyaç vardır. Hangi renkleri kullanmak istediğinize karar verdikten sonra boncukları tuhafiyelerden ve ya internet üzerinden sipariş verebilirsiniz.

Kapı boncuğu yapımı

Kapı süsü modelleri nasıl yapılır

Gerekli olan malzemeler;

-Renkli boncuklar

Haberin Devamı

-Aynı renkten çiçekler

-Misine ipi

Nasıl yapılır?

İlk olarak kapının enine göre bağlanma payı bırakılarak misine kesilir. Daha sonra sık sık yine kapının boyu kadar misine kesilir ve en boyutunda kesilene düğümlenir. Ardından önce 5 tane boru boncuk, 1 çiçek boncuk geçirilerek bütün sıralar aynı şekilde tamamlanır ve her biten sıra alttan düğümlenir. Boncuk kapı süsünü hazırdır.

Bunların dışında dekoratif kapı perdeleri oldukça günümüzde popüler. Peki dekoratif kapı perdeleri nelerdir?

Bambu kapı perdesi

Kapı süsü modelleri nasıl yapılır

Ahşap kapı perdesi dediğimiz bambu kapı perdesi, kapı boncukları yerine sıkça kullanılan aksesuarlar arasındadır.Bambukapı perdesini kendiniz yapmak istiyorsanız, gerçek bambu yerine kullanabileceğiniz bambular satın alabilir, aralarından
ip geçirerek bambu kapı perdesi oluşturabilirsiniz.

Yazarlar