Van "Kapıköy Sınır Kapısı Transit Geçişe Açılsın"

"Kapıköy Sınır Kapısı Transit Geçişe Açılsın"

16.09.2018 - 17:41 | Son Güncellenme:

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu: "Asya'ya açılan kapımız Kapıköy'ün, Avrupa'ya açılan kapımız Kapıkule ile aynı kategoride değerlendirilmesini sağlamak istiyoruz. Bu talebimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza aktardım"

Kapıköy Sınır Kapısı Transit Geçişe Açılsın

VAN (AA) - AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Kapıköy Sınır Kapısı'nın uluslararası transit geçişe açılması, bunun yanında Başkale Gelincik ve Çaldıran Çiğli kapılarının aktif hale getirilerek açık pazar kurulması taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Türkmenoğlu, yaptığı açıklamada, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısının Ankara'da yapıldığını belirtti.

Bu toplantıda kentin sorunlarını ve taleplerini dile getirdiğini ifade eden Türkmenoğlu, bu talep arasında Van'ın yeni iş alanlarına kavuşabilmesi için Kapıköy Sınır Kapısı'nın uluslararası transit geçişlerine açılmasının da yer aldığını dile getirdi.

Türkmenoğlu, kurulacak açık pazar alanlarının bölgenin kaderini değiştireceğini aktardığını ifade eden Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

"Asya'ya açılan kapımız Kapıköy'ün, Avrupa'ya açılan kapımız Kapıkule ile aynı kategoride değerlendirilmesini sağlamak istiyoruz. Bu talebimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza aktardım. Ayrıca, Başkale Gelincik ve Çaldıran Çiğli kapılarımızı aktif hale getirerek açık pazarın kurulması talebimizi yineledik. Açık pazarla yerel halkın komşu ülke ile olan ticari münasebetlerini artırmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Van'ın istihdam alanını genişletmek ve yeni istihdam alanları açmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Van'ı uluslararası ticaret merkezi haline getirmek durumundayız. Ayrıca, çevre yolunun hızlı bir şekilde nihayete erdirilmesini istedik."