Edirne Kapıkule'de Kuyrukta Bekleyen Şoförlerin Buruk Bayramı

Kapıkule'de Kuyrukta Bekleyen Şoförlerin Buruk Bayramı

21.08.2018 - 10:42 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı'nda direksiyon başında olan tır şoförleri, ailelerinden uzakta olmanın verdiği hüzünle bayramı buruk geçiriyor İstanbul'dan aldığı yükü Almanya'ya götüren Ayhan Ildır: "Bir bayram daha çocuklarımızdan ayrı geçti. Sağlık olsun önemli olan da o"

Kapıkulede Kuyrukta Bekleyen Şoförlerin Buruk Bayramı

EDİRNE (AA) - Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçmek için direksiyon başında bekleyen tır şoförleri, ailelerinden uzak bir Kurban Bayramı geçirmenin burukluğunu yaşıyor.

Haberin Devamı

Bayramın ilk gününde yurt dışına çıkmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen tırlar, yaklaşık 6 kilometre kuyruk oluşturdu.

Sıranın kendilerine gelmesini bekleyen tır şoförleri, aileleriyle telefonla görüşerek bayramlaştı.

İstanbul'dan aldığı yükü Almanya'ya götüren Ayhan Ildır, AA muhabirine, ailesinden uzakta bir bayram geçirmenin burukluğunu yaşadığını söyledi.

Tır şoförlerinin ömürlerini yollarda geçirdiklerini ifade eden Ildır, "Herkesin bayramını kutluyorum. Tır şoförleri hayatımız kuyruklarda geçiyor. Bir bayram daha çocuklarımızdan ayrı geçti. Sağlık olsun önemli olan da o." dedi.

Bir diğer tır şoförü Ekrem Sezer de 3 gündür sınır kapısında sıranın kendisine gelmesini beklediğini anlattı.

Haberin Devamı

Bu bayramın da sevdiklerinden uzak ve yollarda geçtiğini anlatan Sezer, "Tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum. Bayramın huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Tır şoförleri olarak hem bayramı buruk geçiriyoruz hem de uzun tır kuyruklarından olumsuz etkileniyoruz. En azından yollarda ihtiyaçlarımız karşılanır ise bir nebze olsun sıkıntılarımız azalır." diye konuştu.

Yazarlar