Edirne KAPIKULE’DE OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI

KAPIKULE’DE OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI

08.10.2015 - 10:52 | Son Güncellenme:

.

KAPIKULE’DE OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI

1 Kasım’da yapılacak olan genel seçim için oy kullanma işlemi, Edirne’nin Kapıkule, İpsala ve Hamzabeyli Sınır Kapıları’nda başladı. Genel seçimler için oy kullanan vatandaşlar, son haftalarda artan terör olaylarına tepki göstererek, ülkede terörün bitmesi ve işsizliğin sona ermesi için oy kullandıklarını söyledi.
Gurbetçiler vatandaşlar, Edirne’deki Kapıkule, İpsala ve Hamzabeyli Sınır Kapıları’nda kurulan sandıklarda oylarını kullanmaya başladı. Kapıkule Sınır Kapısı’nda sabah saat 08.00’de başlayan oy verme işlemlerinde gurbetçi vatandaşlar, hiçbir aksaklık yaşamadan oylarını rahatlıkla kullandıklarını belirtti.
“TERÖR BİTSİN, İŞSİZLİK SONA ERSİN”
43 yıldır Almanya’da yaşadığını söyleyen Naci Akgün, “Bugün oyumuzu kullandık. Vatana ve millete hayırlı olsun. İnşallah hak eden kazanır. Türkiye için neyin iyi olduğunu içeride yaşayanlardan daha iyi görebiliyoruz” dedi.
Almanya’da yaşadığını ve Türkiye’nin gelişmesi için oy kullandığını dile getiren Osman Yılmaz, “İşsizlik ve terörün bitmesini, ekonominin de düzelmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.
Avusturya’da yaşadığını belirten Orhan Acar da “Memleket için hayırlı olsun diyorum. Hayırlısı neyse o olsun. Ülkeyi son günlerde en çok terör etkiledi. İnşallah def olur giderler. Betona gömeriz onları” şeklinde konuştu.
Öte yandan, Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, 54 ülkedeki, 112 temsilcilikte ve gümrük kapılarında oy vermeye başladı, oy verme işlemi 25 Ekim’de sona erecek, gümrük kapılarında ise 1 Kasım’a kadar oy kullanma işlemi devam edecek.