Edirne KAPIKULE’DE ‘REKOR’ GÜNÜ

KAPIKULE’DE ‘REKOR’ GÜNÜ

03.12.2015 - 13:51 | Son Güncellenme:

.

KAPIKULE’DE ‘REKOR’ GÜNÜ

Kapıkule Sınır Kapısı’nda 30 Kasım Çarşamba günü, toplam bin 898 TIR geçişiyle birlikte ’En çok TIR’ın giriş ve çıkışının olduğu’ gün olarak tarihe geçti.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’nda, geçtiğimiz Kasım ayının son gününde tüm zamanların TIR giriş ve çıkış rekoru yaşandı. 30 Kasım 2015 günü 950 giriş, 948 çıkış olmak üzere toplam bin 898 TIR aracının gümrük geçişinin sağlandığı Kapıkule’de rekor kırılarak, 1 günde en çok TIR aracının giriş-çıkış işleminin yapıldığı gün olarak tarihe geçti.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Gümrük Sahası’ndaki inşaatın bitme aşamasına gelmesi ve Bulgaristan’a TIR girişlerinde 8, çıkışlarında ise 5 kantar ve peronla faaliyete başlamaları ile birlikte, Kapıkule’den geçiş yapan TIR miktarlarında ciddi artış olmaya başladı.
KOMŞULAR BAŞARIYI BİRLİKTE KUTLADI
Yüksek sayıda TIR’ın giriş ve çıkış işlemlerinde katkıları olan Türk ve Bulgar Gümrük ve Sınır Polisi İdarecileri özverili ve başarılı çalışmayı kutlamak üzere Kapıkule VIP Toplantı Salonunda bir araya geldi. Toplantıda, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın tarafından Svelingrad Gümrük Bölge Müdürü Yulian Mirkov’a teşekkür edildi ve günün anısına Edirne’ye özgü lale figürlü biblo hediye edilerek birlikte kutlama yemeği yendi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, yaptığı konuşmada, "1 günde en çok TIR aracının yurda giriş ve çıkış işlemini gerçekleştiren Kapıkule TIR Gümrük Müdürlüğü personelimizi ve Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı Personelini tebrik ediyor, bu başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz" ifadelerini kullandı.