Geri Dön

Kapya biberli somonlu püre

9 ay ve sonrasındaki çocuklarınız için hazırlayabileceğiniz besleyici ve pratik bir tarif...

Kapya biberli somonlu püre

Malzemeler

Haberin Devamı

½ kapya biberi

50 gr. Somon fileto

1 küçük patates

1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı

Kapya biber yıkanır, içinde çekirdeği varsa ayıklanır. Biber buharda veya çok az su ile yumuşayana kadar pişirilir. Somon fileto az su ile iyice pişirilir. Patates haşlanır. Kapya biberin yarısı doğranır, patates, balık, sızma zeytinyağı ve bir tutam tuz ilave edilerek karıştırılır. Püre kıvamına getirilerek servis edilir.

NOT: Yağ hariç tüm malzeme küçük bir düdüklü tencerede, az miktarda su ile 10 dakika pişirilip püre yapılabilir. Böylelikle besin değeri kaybı daha da azaltılmış olur.

Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu

Tarifte yer alan kapya biber ve patates C vitamini yönünden oldukça zengindir ama pişirme işlemi ile C vitamini büyük ölçüde kaybolur. Pürenin içine pişirme işlemi bittikten sonra, az miktar çok ince doğranmış maydanoz ilavesi yapılabilir. Böylelikle C vitamini bakımından da desteklenmiş olur. Somon balığı genellikle çocukların çok sevdiği bir balık cinsidir. Balık demek, özellikle somon gibi soğuk deniz balıkları, omega-3 demek; yani sağlık demek, sağlıklı nesiller demek. Bol balık, bol sağlık! Çocuğunuzun balık protein alerjisi yoksa 9. aydan itibaren balık yedirebilirsiniz. Kılçığı bol olan balıklarda, kılçığın iyice temizlendiğinden emin olunması önem az eder.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber