Gündem Kar geri döndü

Kar geri döndü

06.02.2016 - 11:00 | Son Güncellenme:

Tüm yurtta kar yağışı yeniden etkili olmaya başladı. Trakya'dan başlayan kar yağışı ve soğuk başta doğu illeri olmak üzere yurdun büyük bir kısmını etkisi altına aldı. Bazı yerlerde yol açma çalışmaları başladı.

Kar geri döndü

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor.Aniden bastıran kar nedeniyle ana yollar, sokaklar, park ve bahçeler kısa sürede beyaza büründü. Araçların yollarda güçlükle ilerledikleri görüldü. Bazı Ankaralılar ise çocuklarıyla kar topu oynayarak karın zevkini çıkardı.

Haberin Devamı

İSTANBUL
İstanbul'da gece boyunca sağanak yağmur ve şiddetli lodos etkili oldu. Özellikle Anadolu Yakası'nda çok sayıda iş yeri de lodos nedeniyle zarar gördü. Altunizade'de bulunan bir oto galeriye park edilen yaklaşık 1 milyon lira değerindeki Ferrari marka otomobil de lodostan nasibini aldı. İş yeri tabelası Ferrari'nin üzerine düştü. Otomobilin ön kısmında hasar oluştu.
Beykoz’da yoğun yağış sonrası Riva deresi taştı. Derede bulanan birçok tekne sele kapıldı. Balıkçı ağları da zarar gördü. Dere kenarındaki birkaç ev ve işyerini de su bastı. Çevredeki vatandaşlar 3. köprü şantiyesi nedeniyle yataktaki kapatılmalar nedeniyle taşkının meydana geldiğini öne sürdü. Bu arada Riva deresinin taşmasının ardından derenin denizle birleştiği yerde suyun rengi değişti. Sahilde şiddetli rüzgar ve dalgalar da etkili olunca deniz çamurun rengini aldı. Riva sahili mavilikten kahverengiye döndü.

Haberin Devamı

Kar geri döndü


İZMİR
İzmir'de sabaha karşı yağan kar, yüksek kesimlerde zemini kapladı. Dünden bu yana etkili olan sağanak, sabaha karşı havanın soğumasıyla yerini sulu kara bıraktı


BOLU
BOLU’nun doğa harikalarından Abant Tabiat Parkı’nda kar kalınlığı 50 santime ulaştı. Tatilciler, kar nedeniyle Abant yolunda zor anlar yaşadı. Bir çok araç yolda kaldı. Yoğun kar yağışı Abant yolunda ulaşımı aksattı. Yolun tamamen karla kaplanması nedeniyle bir çok tatilci yolda kaldı. Bazı araçlar kayarak yoldan çıktı. Tatilciler, kara saplanan araçlarına zincir takmaya çalıştı. Bazı araçlar ise traktörle çekilerek çıkarıldı. Bazı tatilciler, yoğun kar yağışı nedeniyle daha fazla gidemeyince geriye dönmek zorunda kaldı. Zorlu yolculuğun ardından Abant’a ulaşanlar ile otellerde konaklayan tatilciler karın keyfini çıkardı. Tatilcilerin kimi, yaklaşık 50 santime ulaşan karda göl etrafında yürüyüş yaparken, kimisi de faytonla tur attı. Kimi tatilciler de göl kenarında kar topu oynadı, hatıra fotoğrafı çektirdi.


Meteoroloji yetkililerinin Batı Karadeniz’de yoğun kar yağışı uyarıları sonrasında Bolu Dağı’nda başlayan kar yağışı zeminde etkili oluyor Bolu Düzce il sınırında yoğunlaşan kar yağışıyla birlikte siste etkili oluyor. Görüş mesafesinin zaman zaman 30 metreye düştüğü Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerinde sürücüler trafikte yavaş ilerlemek zorunda kalıyorlar. Karayolları ekipleri kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Kar yağışının gün boyu etkili olması bekleniyor.

Kocaeli’de gece saatlerinde başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam etti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün, Marmara Bölgesi’nin doğusunda ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde kuvvetli kar yağışlarının uyarısının ardından, dün gece geç saatlerde Kocaeli’de beklenen kar yağışı başladı. Kentin yüksek kesimlerinde başlayan yağış sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam etti. Yüksek kesimlerde kar yağışı olarak başlayan yağış kent merkezinde ise yağmur olarak devam ediyor.