Gündem Kar, hortum, lodos

Kar, hortum, lodos

12.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde etkisini sürdüren kar yağışı bazı bölgelerde ulaşımda aksamalara yol açtı. Mersin’i hortum vurdu. Edremit’te ise lodos 17 metrelik gemiyi parçaladı...

Kar, hortum, lodos

- Mersin’in Anamur ilçesinde meydana gelen hortum, önüne kattığı muz seralarını yerle bir etti, ağaçları yerinden söktü. Hortum nedeniyle 400 dönümün üzerindeki muz serası zarar gördü.

- Bolu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle TEM Otoyolunun Cankurtaran geçidinde çok sayıda TIR yolda kaldı. Etkili olan şiddetli lodos ve fırtına nedeniyle de bazı binaların çatıları uçtu, ağaçlar devrildi. Devrilen ağaçlar nedeniyle Aktaş, Akpınar ve Semerkant mahallelerinde elektrik kesintileri yaşandı.Mengel ilçesinde ise baraj gölünde şiddetli lodos nedeniyle alabora olan teknedeki Halil Tor ve Furkan Özçelik kayboldu.

- Edirne’nin Havsa ilçesinde hava şartları nedeniyle kayganlaşan yolda zincirleme trafik kazası meydana geldi. 5 TIR’ın karıştığı kaza nedeniyle TEM otobanında Edirne’den İstanbul yönünde ulaşım sağlanamadı.

- Tokat’ın Almus ilçesinde aç kalarak ilçe merkezine inen bir kurdun köpeğe saldırması, güvenlik kamerasına kaydedildi.

- Konya’nın Bozkır ilçesinin Aslantaş Mahallesi’nde yaklaşık 20 gündür süren yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı insan boyunu aştı. Kar kalındığı kent merkezinde yer yer 45 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 2,5 metreye kadar ulaştı.

Gemiyi parçaladı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde şiddetli lodos, Akçay sahilindeki limanda demirli 17 metrelik restoran geminin sahibi içindeyken parçalanmasına neden oldu. Geminin sahibi Nedim Güçlü olay esnasında gemide olduğunu ve canını zor kurtardığını söyledi.

‘Buz kulesi’

Kar, hortum, lodos


Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesi Van’da gölet, akarsu ve şelalelerin kısmen donmasına neden oldu. Aşırı soğuk nedeniyle boruları patlayan 20 metre yüksekliğindeki su deposu, akan suların donmasıyla “buz kulesi”ne dönüştü.

Haberin Devamı

Karla mücadelede 143 bin ton tuz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre belediye ekipleri, kar yağışının başlamasından bu yana toplam 143 bin ton tuz ve 611 ton solüsyon kullandı. Vatandaşlara, mobil büfelerden kumanya, çay ve hazır çorba dağıtıldı. Ulaşım hizmetleri, halkı mağdur etmemek için 7/24 çalışmalarına devam etti.

Gece boyunca Park ve Bahçeler ile Katı Atık Müdürlüğü, Zabıta, İSFALT, İSTAÇ, 153 Beyaz Masa ekipleri üst geçitler, meydanlar ve otobüs duraklarında kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle metro, tramvay hatlarında 24 saat kesintisiz hizmet verilirken, metrobüs hattına da ek seferler konuluyor. (İSTANBUL AA)

Haberin Devamı

3.5 saatte 85 kaza

Kar, hortum, lodos


İzmir’de kar yağışının ardından yaşanan buzlanma nedeniyle sürücüler, trafikte zor anlar yaşadı. İzmir kent merkezinde dün 3.5 saatte, onlarca aracın birbirine girdiği çoğunluğu zincirleme şeklinde olan 85 kaza meydana geldi. Bornova çıkışı Ankara Caddesi üzerinde, buzlanma nedeniyle 4’ü yolcu otobüsü, 1’i askeri araç, kamyon, kamyonet, minibüs ve otomobilin de yer aldığı 20 araç kayarak birbirine çarptı. Kazada, 1 kişi öldü 7 kişi de yaralandı. (DHA)

Uçuşlar normale döndü

Devlet Hava Meydanları İşletmesi geçen hafta sonu İstanbul’da beklenen kar ve fırtına nedeniyle Atatürk Havalimanı’ndan gerçekleştirilecek uçuşlarda yüzde 30 kısıtlama kararı almıştı. Havalimanında uçuşlar dün normale döndü. Türk Hava Yolları 301 kalkış yaparken 298 iniş gerçekleştirdi. (DHA)

İstanbul’u kış güneşi ısıtacak

Soğuk hava ve kar yağışının sona erdiği İstanbul’da sıcaklıklar artmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kentte yaklaşık 5 gündür devam eden kar yağışı sona eriyor. Sıfırın altında seyreden sıcaklıklar da buna paralel artış göstermeye başlıyor. Hava sıcaklığının bugün en düşük 3, en yüksek 6 derece olacağı öngörülüyor. Söz konusu 2 gün karla karışık yağış ihtimali bulunuyor.Kentte, cuma günü ise yağışların yerini “kış güneşi”ne bırakması bekleniyor. (DHA)

Haberin Devamı

11 günde 20 kişi zehirlendi

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Mart, kış mevsimi ile birlikte yurdun çeşitli illerinde meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmelerinin de artış gösterdiğini belirterek, 2017 yılının ilk 11 gününde, lodos, yakma ve baca sistemlerindeki olumsuzluklar nedeniyle 131 zehirlenme olayı meydana geldiğini, 20 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Iraklı çift soba kurbanı

Karbonmonoksit zehirlenmesinin son kurbanı Balıkesir’de yaşayan Irak uyruklu Muntadher ailesi oldu. Altıeylül ilçesinde Muntadher Ahmet ve Suzan Ahmet Saleh çiftinin evlerinde yaktıkları sobadan zehirlendiği tespit edildi.