Sıcacık evinde olanlar için kar oldukça keyifli olsa da çalışmak zorunda olanlar ve özellikle benim gibi yüksek yerlerde yaşayanlar için karın çilesi devam ediyor.

Belimize kadar kara battığımız günlerde stilimizden biraz ödün vermiş olabiliriz. Tamamen yıkılmadık belki ama ayakta da değiliz. Üşümemek ve kendimizi sakatlamamak için aldığımız önlemlerle moda bir miktar can çekişiyor. Peki bu beyaz günleri en tarz ve en şık nasıl atlatacağız?

Size öncelikli önerim lütfen tarz olmak için ince kıyafetlerle sokağa çıkmayın. Üşümek-üşümemek konusunda vücudunuz sizinle aynı fikirde olmayabilir. Bunun yanı sıra lütfen mevsime uygun ayakkabı seçin. Altlarının kaymadığından emin olmaya çalışın. Burkulma ve topuklarının kırılma riskine karşı kısa da olsa topuklu ayakkabılardan kaçının. Son olarak, elleriniz cebinizde veya telefonunuzla meşgul şekilde yürümeyin. Bunlar, düşme durumlarında sakatlanma riskini arttırıyor.

Haberin Devamı

Alacağınız bütün bu önlemlere rağmen karda kıyamette şıklığınızla parıl parıl parlamanız mümkün. Nasıl mı? Okumaya devam edin.

Atkı-bere-eldiven-çorap koordinasyonu

Kara kışın karşısında en sağlam duruşunuzu sergilemek için, hem bir önlem hem de bir moda hamlesi olarak atkı, bere, eldiven ve çoraplara yatırım yapın. Boynumuz, kulaklarımız, ellerimiz ve ayaklarımız soğuk havalarda en hassas bölgelerimiz. Bu bölgelerimizi soğuktan korumanın en şık yolu da yünlü aksesuarlar. Sevdiğiniz renklerde ve tarzlarda birkaç takım mutlaka edinin.

Kar kombinleri

K for kazak

Kışın olmazsa olmazı kazaklar, karlı günlerde daha bir sarılmalık değil mi? Size tavsiyem kış yeterince siyah ve beyazken sade kazaklar yerine desenli ve renkli olanları tercih edin. Oversize, yani büyük beden kazaklar bu sezon oldukça revaçta. İçlerine daha sıcak tutması için ince badiler de giyebileceğiniz için oldukça pratik.

Kar kombinleri

O zaman renk

Hava ne kadar soğuk olursa olsun, dünyada yaşananlar ne kadar karanlık olursa olsun, ihtiyacımız olan bir fırça ve bir palet. Hem kim demiş "kışın koyu renk giyilir" diye. Hele ki renkli ve desenli montların moda olduğu bu sezonda.

Haberin Devamı

Kar kombinleri

Ne kadar uzun o kadar iyi

Kar kalınlığı dizleri aşmışken dizüstü botların bu kışın trendlerinden bir tanesi olması da isabet oldu. Ayaklarınızı ve bacaklarınızı bir miktar sıcak tutmanın yanı sıra şıklığınızı devam ettirmek istiyorsanız dizüstü botlar sizin için var. Ancak yukarıda da söylediğim gibi topukluları ve su geçirenleri kardan sonraya bırakın.

Kar kombinleri

Maskülen tarzlar yaratın

Kış en sert hamlelerini kullandığında buna en sert tarzınızla cevap vermelisiniz. Bu zamanlarda postal giymekten; babanızın, erkek kardeşinizin, eşinizin kıyafetlerini ödünç almaktan çekinmeyin. Maskülen parçaları alıp yeni tarzlar yaratmak sizin elinizde.

Kar kombinleri