Gündem Kar yağdı, otoparklar doldu taştı!

Kar yağdı, otoparklar doldu taştı!

31.12.2014 - 12:37 | Son Güncellenme:

.

Kar yağdı, otoparklar doldu taştı

İSTANBUL’u etkisi altına alan ve artması beklenen yoğun kar yağışıyla ilgili yapılan uyarılar üzerine araçlarını otoparka bırakan sürücüler, toplu taşımaya yöneldi. Toplu ulaşım istasyonlarına yakın yerde bulunan İSPARK’a ait "Park Et Devam Et" otoparkları kar yağışının artmasıyla doldu. Özellikle metro, metrobüs ve marmaray güzergahında bulunan 13 bin araç kapasiteli 44 otoparkta yoğunluk yaşandı. Araçlarını trafikten çeken sürücüler gidecekleri güzergaha metro, metrobüs, marmaray ve toplu taşıma araçlarını kullanarak giderken İSPARK’ta yaşanan yoğunluk sebebiyle bazı yerlerde çalışma sürelerini uzattı.

Haberin Devamı

OTOPARKLARA ABONELİK ARTTI

Sürücüler kış mevsimi süresinde 3-4 aylık abone olmak amacıyla İSPARK’a yoğun talepte bulundular. Son günlerde 5 binin üzerinde araç sahibi abonelik başvurusunda bulundu.

İSPARK sürücülere katlı ve açık otoparklarda indirimli abonelik hizmeti veriyor. Araç sahipleri daha çok katlı ve kapalı otoparkları tercih ediyorlar. İSPARK araçlarını bırakan sürücülerin park zamanları dahilinde güvenliğini sağlıyor ve araçları sigortalıyor. Kent genelinde 600 noktada yaklaşık 85 bin kapasiteyle hizmet veren İSPARK, uygun otoparklarda ve belli kapasite oranlarında başvuru sırasına göre sürücüleri abone yapıyor.

Yazarlar