Gündem Kara kış geri geldi

Kara kış geri geldi

18.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bir süredir etkisini kaybeden kış, Sibirya soğuklarıyla geri geldi. Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar ve soğuk hava can aldı. Birçok yerde yollar kapandı, okullar kar nedeniyle tatil edildi, uçak ve gemi seferleri yapılamadı...

Kara kış geri geldi

Türkiye, Sibirya soğuklarının etkisi altına girdi, kar ve soğuk hava can aldı. İstanbul’da beklenen kar yağışı dün sabah saatlerinden itibaren etkisini gösterdi. Kentte kar kalınlığı yer yer 25 santimetreye kadar ulaşırken, kar yağışının bugün de kuvvetlenerek devam edeceği açıklandı. Zaman zaman tipiye dönen kar yağışı nedeniyle şehir hatları seferleri yapılamadı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği de saat 12.35’te çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı.
Öte yandan, öğle saatlerinde bir kar küreme aracı Büyükçekmece Turgut Özal Bulvarı üzerinde hızla kayarak dört katlı bir binaya çarptı. Feci kazada Seyfettin Öpçin (40) hayatını kaybederken, Reşat Bilmez adlı işçi de yaralandı. Kaza sırasında binada da büyük hasar meydana geldi. TEM otoyolu Celaliye mevkiinde de zincirleme kazalar yaşandı. Çok sayıda aracın karıştığı kazanın ardından yol bir müddet ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Sobadan zehirlendiler
Tüm yurdu etkisi altına alan Sibirya soğukları, hayatı olumsuz etkiledi.
l Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesinde geçici oturma izni ile kiraladıkları evde yaşayan Suriyeli Fatıma Kabıl (31) sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi. Hastaneye kaldırılan üç çocuğu ise yoğun bakıma alındı. Çocukların durumunun ciddi olduğu bildirildi.
l Gaziantep’te girdiği banyoda mangal kömüründen sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen dört çocuk annesi Meryem Sökmen (35) hayatını kaybetti.
l Doğu Anadolu Bölgesi alçak basınç merkezinin etkisi altına girdi. Bölgede aralıklarla görülen kar, tipi ve rüzgar nedeniyle Erzurum’un kırsal kesimindeki dokuz mahalle, Bitlis’te 36, Ağrı’da beş olmak üzere 50 mahalle ve köy yolu ulaşıma kapandı. Kars’ta ise ısı, sıfırın altında 20 dereceye kadar düştü.
l Şanlıurfa’da sis ulaşımda aksamalara neden oldu. Sis nedeniyle görüş uzaklığının düşmesi trafikte araç sürücülerine zor anlar yaşarken, uçak seferleri de iptal edildi.
l Nevşehir’de etkisini artıran kar yağışı Göreme, Zelve, Ürgüp, Paşabağları, Uçhisar ve Avanos’taki peri bacalarında kartpostallık görüntüler oluştu. Kapadokya’da balon turları yapılamadı.

Haberin Devamı

Bademler çiçek açtı

l Muğla’nın Datça ilçesinde geçen hafta aralıklarla süren yağmurlu ve soğuk havanın ardından güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte badem ağaçları ile kırlar çiçek açtı. Erken bahar sevincinin yaşandığı ilçede kırlar, sarı ve beyaz papatyalarla rengarenk oldu.

İstanbul’da okullar tatil, köylerde ulaşım kapalı

l İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime yarın 1 gün süreyle ara verildiğini bildirdi.
l Samsun’da ilk ve orta dereceli okullara dün ve bugün ara verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de söz konusu günlerde idari izinli sayılacağı kaydedildi. 78 mahallenin yolu kapandı.
l D-100 karayolunun Bolu Dağı, Polisevi, Seymenler, Karanlıkdere ve Bakacak ile TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli viyadüklerinde sürücüler zor anlar yaşadı.
l Bolu’da sobadan zehirlenen aynı aileden altı kişi hastanede tedaviye alındı.
l Zonguldak’ı İstanbul ve Ankara’ya bağlayan yollarda TIR geçişlerine kontrollü izin verildi. 96 köy yoluna ise ulaşım sağlanamıyor. Kastamonu’da da 420 köy yolu kapandı.
l Adıyaman’da terk edilmiş durumdaki metruk bir ev yağan yağmura dayanamayarak yıkıldı.
l Çanakkale’de saatteki hızı 70 kilometreye kadar ulaşan kuvvetli poyraz nedeniyle Kabatepe ile Gökçeada arasındaki feribot seferleri iptal edildi.
l Sinop’ta 200 köy yolu ulaşıma kapandı.
l Bartın-Amasra, Bartın Kurucaşile ve Bartın-Karabük yollarında ulaşım aksadı.
l Bingöl’de il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Haberin Devamı

Metrobüs seferİ durdu

İstanbul’da etkisini artıran kar yüzünden trafik, durma noktasına geldi. Beylikdüzü’nde buzlanma nedeniyle Haramidere’de bir metrobüs kayarak, yolu çift yönlü trafiğe kapattı. Beylikdüzü-Avcılar arasında seferler bir süre durdu. Bazı duraklarda vatandaşlar yürüyerek yoluna devam etti. Boğaziçi Köprüsü’nü yürüyerek geçenler de olurken, müdahalenin ardından seferler normale döndü.

Haberin Devamı

TEM’de 60 araç birbirine girdi

TEM Otoyolu’nun Celaliye mevkiinde etkili olan kar ve tipi zincirleme kazalara neden oldu. Yaklaşık 60 aracın karıştığı kazada 12 kişi yaralanırken, otoyolun Edirne istikameti ulaşıma kapandı. Kaza dün saat 15.00 sıralarında TEM Otoyolu’nun Edirne yönünde meydana geldi. Kar ve tipi nedeniyle kayganlaşan yolda çok sayıda araç birbirine girdi. Aralarında yaşlı bir kadın ile çocuğun da bulunduğu yaralılar, olay yerine
gelen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Zincirleme kaza nedeniyle TEM Otoyolu’nun Edirne istikameti ulaşıma kapandı. Trafik ekipleri, küçük araçların emniyet şeridinden geri dönmesini sağlarken, araçlar 7 kilometre mesafedeki Kumburgaz üzerinden E-5 Karayolu’na yönlendirildi.