Edirne Kara Mustafa Paşa'nın Mezarına Memleketinden Getirilen Toprak Döküldü

Kara Mustafa Paşa'nın Mezarına Memleketinden Getirilen Toprak Döküldü

16.06.2017 - 15:12 | Son Güncellenme:

.

Kara Mustafa Paşanın Mezarına Memleketinden Getirilen Toprak Döküldü

EDİRNE (AA) - II. Viyana kuşatmasının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından idam ettirilen Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın hemşehrileri, paşanın kesik başının bulunduğu Edirne Sarıcapaşa Camisi haziresindeki mezara Kara Mustafa Paşa köyünden getirilen toprağı döktü.

Haberin Devamı

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonu tamamlanan Edirne Saruca Paşa Camisi kılınan cuma namazıyla tekrar ibadete açıldı.

Restore sırasında cami haziresinde bulunan Merzifonlu Kara Mustafa Paşa ve Osmanlı dönemi vezirlerinden Melek İbrahim Paşa’nın mezarlarının da çevre düzenlemesi yapıldı.

Caminin açılışına ve mezarı ziyaret etmek üzere Merzifon'dan gelen Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı başkanlığındaki heyet Osmanlı Sadrazamı Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın memleketinden getirilen toprağı mezara bıraktı.

Belediye Başkanı Kargı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın mezarına dökmek üzere kendi köyü olan Kara Mustafa Paşa köyünden toprak getirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kara Mustafa Paşa'nın kendileri için çok ayrı bir değere sahip olduğunu belirten Kargı, "Burasının bizim için önemi ilçemizin kıymetli şahsiyeti, Osmanlı'nın en kudretli sadrazamlarından biri olan Kara Mustafa Paşa'nın II. Viyana kuşatmasının sonrası başı vurulduktan sonra başının buraya defnedilmiş olması. Caminin restorasyonu bittikten sonra kendi köyünden buraya toprak getirmeye niyet etmiştim. Gelirken de yalnız gelmedik. İlçenin tüm temsilcileriyle birlikte buraya geldik. Çünkü bu değerler bizim ortak değerlerimiz. Restorasyonda emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.