Karabük Karabük'te Devlet Övünç Madalyası Töreni

Karabük'te Devlet Övünç Madalyası Töreni

18.01.2018 - 19:51 | Son Güncellenme:

.

Karabükte Devlet Övünç Madalyası Töreni

KARABÜK (AA) - Karabük'te, Cumhurbaşkanlığı'nca şehit aileleri ve gazilere gönderilen Devlet Övünç Madalyası düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

Haberin Devamı

Safranbolu ilçesindeki bir restoranda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Şehit ve gazilerin hayat hikayelerinin anlatıldığı törende, bazı şehit yakını ve gaziler gözyaşlarına hakim olamadı.

Vali Kemal Çeber, burada yaptığı konuşmada, tüm şehitleri rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha yad ettiğini söyledi.

Çeber, şöyle konuştu:

"Sizler, en sevdiğinizi, en yakınınızı toprağa vermenin acısını ve yine dünyanın en büyük gururunu aynı anda yaşayan şehit ailelerimizsiniz. Şehit ailesi olmak devlet için, millet için, bizler için çok büyük önem atfetmektedir. Binlerce yıllık millet tarihimizde, geleneğimizde, göreneğimizde, örfümüzde, bize öğretilenler de şehitliğin ne büyük bir mertebe olduğunu biliriz. Bunun yanı sıra dinen de şehitliğin ne anlam ifade ettiği hepimiz için malumdur. Peygamberlerimizden sonra zikredilen en ulvi makamdır şehitlik ve herkese de nasip olmayacağı ifade edilir. Sizler en büyük acıyı yaşamış insanlarsınız ama diğer taraftan da en büyük onura, şerefe ve gurura haiz insanlarsınız."

Haberin Devamı

Çeber, Garnizon Komutanı Albay Tekin Nemlioğlu, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Vali Yardımcısı Barboros Baran, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, İl Emniyet Müdür Vekili Niyazi Koçak ve şehit ailelerinin katıldığı törende, Devlet Övünç Madalyası ve Beratları sahiplerine teslim edildi.