Karabük Karabük'ten Kısa Kısa

Karabük'ten Kısa Kısa

22.03.2018 - 17:50 | Son Güncellenme:

.

Karabükten Kısa Kısa

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesinde (KBÜ) "O Nur'a Yolculuk" bilgi yarışmasında başarılı olan dört öğrenci Umre ödülü kazandı.

Haberin Devamı

KBÜ Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Karabük İl Müftülüğü tarafından düzenlenen yarışmada, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hafız Akın Bayrak'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle okundu.

100 öğrencinin başvurduğu yarışmada kura çekilişi ile belirlenen yarışmacılar temel dini bilgiler ve siyer konularında yöneltilen soruları yanıtladı.

Yarışmada, Ayşenur Özdemir birinci, Şennur Eroğlu ikinci, Burak Cansevdi üçüncü olurken, seyirciler arasından da umre ödülü için çekiliş yapıldı, bu ödülü Sinan Tezel kazandı.

- Başkan Vergili'nin kandil mesajı

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vergili, mesajında, rahmet, mağfiret ve bereket kapılarının ardına kadar açıldığı üç aylara kavuşmuş olmanın verdiği manevi mutluluğu yaşadıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Regaib Kandili'ne ulaşmanın huzurunu yaşadıklarını ifade eden Vergili, şunları kaydetti:

"Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının öne çıktığı bu günleri iyi değerlendirerek, manevi ikliminden yararlanmalıyız. Yüce Allah'ın rahmet ve mağfiret kapılarını sonuna kadar açtığı bu günleri iyi değerlendirerek, kalplerimizin yumuşamasına vesile olacağına inanıyorum.

Üç aylar olarak bilinen manevi değeri yüksek ayları yaşamaya başlarken ilk olarak Regaib Kandili'ni hep birlikte idrak edeceğiz. Üç aylar, geleneklerimizde mübarek yani bereketli aylar olarak görülmüş ve adlandırılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Karabüklü hemşehrilerim olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili'ni kutlar, sevgi ve saygılar sunarım."

- BBÜ'de kandil simidi ikramı

KBÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Regaip Kandili dolayısıyla öğrencilere kandil simidi dağıtıldı.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Deniz Turcan, yaptığı açıklamada, tüm İslam aleminin kandilini kutladığını ifade etti.

3 bin kandil simidi hazırladıklarını belirten Turcan, desteklerinden dolayı rektör Prof. Dr. Refik Polat'a teşekkür etti.