Bursa Karacabey Longozu'nda Temizlik Çalışmaları

Karacabey Longozu'nda Temizlik Çalışmaları

10.12.2017 - 11:32 | Son Güncellenme:

.

Karacabey Longozunda Temizlik Çalışmaları

BURSA (AA) - Karacabey Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri, "Daha Temiz Bir Longoz İçin Harekete Geçiyoruz, Longozu Temizliyoruz" etkinliğinde longozun etrafındaki çöpleri topladı.

Haberin Devamı

Karacabey Longozundaki yürüyüşe katılan gönüllüler daha sonra orman içindeki atıkları tek tek topladı. Moloz türü olan ve elle alınamayacak atıklar, Karacabey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince makinelerle toplandı.

Yaklaşık iki saat süren etkinlikte toplanan atıklar, araçlar tarafından alınarak çöplüğe götürüldü. Etkinliğe katılanlara Karacabey Belediyesi tarafından pilav ve ayran ikram edildi.

Etkinliğe katılan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, uzun zamandır yapmayı planladıkları bir etkinliği hayata geçirdiklerini söyledi.

Bu nadide bölgeyi gelecek nesillere aktarmak için çevre bilincini ve duyarlılığını oluşturmaları gerektiğini belirten Özkan, "Longoz ormanları, yaklaşık 250 çeşit kuş türünü içinde barındıran, endemik bitkileri olan nadide bir alan. Türkiye'de 3 tane olan longoz ormanlarının bir tanesi de Karacabey'de. Bugün Uludağ Üniversitesi Proje Atölyesi öğrencileri, Karacabey Belediyespor sporcuları ve vatandaşlarla longoz ormanını temizledik. Vatandaşlarımız buraya geldiğinde daha duyarlı olmalarını ve çevreyi kirletmemelerini istiyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş ise 150 kişilik bir grubun katılımıyla güzel bir etkinlik yapıldığını ifade ederek, "Çevrede bulunan çöpleri topladık. Bu etkinliğe destek verenlere ve katılanlara teşekkür ederim. Vatandaşlar bilhassa bu tür ortamlarda daha duyarlı olmaları lazım." dedi.

Etkinliğin sonunda, Karacabey Ova Korusu Ayı Barınağına gidilerek doğaya salınmak için yetiştirilen sülün kuşlarının salımı gerçekleştirildi.