Mersin Karacaoğlan şiir akşamları Mersin'de

Karacaoğlan şiir akşamları Mersin'de

24.09.2014 - 09:34 | Son Güncellenme:

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türk Cumhuriyetleri’nden çok sayıda milletvekilinin katıldığı Karacaoğlan Şiir Akşamları ilk kez Mersin’de de yapıldı.

Karacaoğlan şiir akşamları Mersinde

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türk Cumhuriyetleri’nden çok sayıda milletvekilinin katıldığı Karacaoğlan Şiir Akşamları ilk kez Mersin’de de yapıldı.
Yıllardır Mersin’in Tarsus ilçesinde gerçekleştirilen ‘Karacaoğlan Şiir Akşamları’ etkinliğinin 13.’sü, iki günlük Tarsus ayağının ardından dün akşam Mersinlilerle buluştu. Kültür Merkezi’nde, Mersinli sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Türk Cumhuriyetleri’nden birçok milletvekili, şair, öğretim üyesi ile MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç da katıldı.
‘13. Karacaoğlan Şiir Akşamları’nda etkinlik öncesinde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, “Gönül dünyamızın mimarları olan şairlerimize, ozanlarımıza, sesleriyle, nefesleriyle programımıza verecekleri katkı için şükranlarımı sunuyor ve Mersin’e hoş geldiniz diyorum” dedi.
Bakü, Tebriz, Kaşgar, Semerkant, Buhara, Kerkük, Halep, Batum, Kırım, Gümülcine, Kırcali, Üsküp ve Saraybosna’yla aralarında fiziki sınırlar olduğunu, ancak gönül sınırlarının bu fiziki sınırları hiçbir zaman tanımadığını kaydeden Kocamaz, “İşte burada olduğu gibi her vesileyle, her fırsatta bir araya gelecek, sadece gönüllerimizle değil, kollarımızla da bütünleşecek, birliğimizi, beraberliğimizi cümle aleme ilan edeceğiz. Çünkü bizim gönül dünyamızı, aradaki tüm engellere rağmen bir ve beraber olarak tutan Karacaoğlan’larımız var, Yunus’larımız var, Mevlana’larımız var, Ahmet Yesevi’lerimiz, Kaşgarlı Mahmud’larımız var. Dünya var oldukça bu sesler, bu nefesler yaşayacak, sadece yaşamakla kalmayacak, bizim birliğimizin, beraberliğimizin, mazimizle olan gururumuzun, istikbalimize olan ümidimizin teminatı olmayı sürdürecek. Karacaoğlan Şiir Akşamları Etkinliği’nde, Mersin’de şahit olduğumuz bu güzel manzaranın, hasretle beklediğimiz o baharın müjdecisi bir kardelen çiçeği olmasını ümit ediyorum” diye konuştu.
‘13. Karacaoğlan Şiir Akşamları’nın Mersin’de gerçekleşen ilk gününde Başkan Kocamaz’ın konuşmasının ardından kente gelen şairler en güzel şiirlerini, halk ozanı ve aşıklar da en güzel deyişlerini Mersinlilerle paylaştılar. Gecenin sonunda Karacaoğlan Araştırma Ödülü, Karacaoğlan Onur Ödülü ile Mersin kültür ve sanatına katkılarından dolayı Karacaoğlan Özel Ödülleri sahiplerine takdim edildi.

Yazarlar