Gündem Karada, havada denizde bayram!

Karada, havada denizde bayram!

30.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de 2 bin 123 kişi saat 19.23’te aynı anda zeybek oynadı, ardından bir araya gelerek, ‘Türkiye haritası’ oluşturdu. Kapadokya’da balonlar, sepetlerine asılan Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle havalandı. Fethiye’de dalgıçlar, Cumhuriyet’in 93. yıl dönümünü denizin dibine 93 Türk bayrağı dikerek kutladı

Karada, havada denizde bayram

Cumhuriyet Bayramı, yurdun her köşesinde coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, renki görüntülere de sahne oldu. İzmir’de Bayraklı Belediyesi’nin etkinliğinde 2 bin 123 kişi saat 19.23’te aynı anda zeybek oynadı, ardından bir araya gelerek, ‘Türkiye haritası’ oluşturdu. İnsanların oluşturduğu en büyük ülke haritası kategorisinde Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuruda bulunuldu. Kapadokya’da balonlar, sepetlerine asılan Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle uçuş gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde dalgıçlar, Cumhuriyet’in 93. yıldönümünü denizin dibine 93 Türk bayrağı dikerek kutladı. İşte yurttan bayram manzaraları...

Dev ‘insan haritası’

İZMİR: Bayraklı Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 93’üncü yıl dönümünde, önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. Smyrna Meydanı’nda farklı yaş gruplarından 2 bin 123 kişi aynı anda zeybek oynadı, kırmızı-beyaz dev Türkiye haritası oluşturuldu. Zeybek oynayan en küçük oyuncu 5 yaşındaki Arda Tekmen olurken, en büyüğü 78 yaşındaki Hatice Jokiçin oldu. Meydanı hınca hınç dolduran kalabalığın tüylerini diken diken eden görüntülere sahne olan etkinliğe katılanların bir bölümü gözyaşlarına hakim olamadı. Etkinlik öncesi ise Smyrna Meydanı’na kurulan 540 metrekare büyüklüğünde dev beyaz perdeye 7 projeksiyon cihazı aracılığı ile yansıtılan Atatürk ve Cumhuriyet konulu 3D mapping gösterisi (görüntü, ışık ve sesle yapılan gösteri) beğenildi. Etkinlikte bir rekorun da altına imza atılmış olunacak. Bayraklı Belediyesi, insanların oluşturduğu en büyük ülke haritası kategorisinde Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuru yaptı.

Haberin Devamı

Saldırı ihtimaline rağmen...

Karada, havada denizde bayram

Dün de İzmir merkezde ABD Büyükelçiliği’nin kentte saldırı olabileceği ihtimaline karşı vatandaşlarını uyarmasına rağmen, İzmirliler geçmiş yıllardan daha fazla katılım gösterdi. Törenlere 7 aylık bebek de getirildi, 76 yaşındaki gazi de katıldı. En büyük alkışı, dev Türk bayrağını omuzlarında taşıyan gençler aldı. Bir İzmirli, geçit töreninde yürüyen askerin yakalarına kırmızı karanfil taktı.

Of’ta Atatürk büstlerine çirkin saldırı

Trabzon’un Of ilçesinde bazı okulların ve Halk Eğitim Merkezi’nin bahçelerindeki Atatürk büstleri, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin sprey boyayla çirkin saldırısına uğradı. Bazılarının altına hakaret içerikli yazılar yazıldı. CHP’liler, düzenledikleri yürüyüşle, boyalı saldırıları protesto etti. Okulların güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri, çirkin saldırıyı yaptığını belirledikleri yüzü maskeli ve sırt çantası olan bir kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Google da kutladı

Google, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla özel logo hazırladı. Ana sayfasındaki Cumhuriyet Bayramı’na özel hazırlanan “doodle” ile Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Halisdemir en önde

Karada, havada denizde bayram


Antalya’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Geçit töreninde 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen 241 kişinin adının yazılı olduğu ve Türk bayrağı logolu isimlikler Türk bayrakları eşliğinde öğrenciler tarafından taşındı. 241 şehidin anısına düzenlenen geçit töreninde 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinin mihenk taşlarından biri olan Şehit Ömer Halisdemir’in fotoğrafı en önde taşındı.

Denizde 93 bayrak

MUĞLA: Fethiye ilçesinde dalgıçlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı denizin dibine 93 Türk bayrağı dikerek kutladı. Elite Dalış Okulu’ndan aralarında 3 eğitmenin de bulunduğu çok sayıda dalgıç, Dalyan Koyu açıklarında dalış yaptı. Dalgıçlar denizin dibine 93 Türk bayrağı dikti.

Haberin Devamı

Balonlarla yükseldiler

Karada, havada denizde bayram


NEVŞEHİR: Güneşin doğuşuyla Göreme beldesinden Kapadokya semalarına yükselen sepetlerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asılı balonlar, yaklaşık 1 saat havada kaldı. Kapadokya bölgesinin sembollerinden olan balonlarla peribacalarını havadan izleyen turistler, bir yandan doğal güzelliklere bakmanın keyfini yaşadı, diğer taraftan da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına şahitlik etti.

Havada kutlama

ADANA: Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında yamaç paraşütü festivali düzenlendi. Adana Sportif Havacılık Kulübü’nün Kabasakal Mahallesi Rüzgarlı Tepe’de düzenlediği etkinliğe 9 ilden 17 spor kulübü katıldı. Yaklaşık 2 bin kişi de paraşütçüleri izlemeye geldi.

Çocuklar koltukları kaptı

Rize’deki törende protokol sıralarında ilginç bir an yaşandı. Şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileri ile devam eden töreni vatandaşların arasında, ailelerin yanında oturarak izleyen 3 küçük çocuk, protokol koltuklarının boş olduğunu görünce koşarak en öndeki koltuklara oturup töreni izlemeye başladı. Kore gazisi 97 yaşındaki Mehmet Erdem de askerlerin yardımıyla getirildiği protokolde töreni izledi.

Haberin Devamı

Karada, havada denizde bayram

Karada, havada denizde bayram