Gündem Karadeniz- Akdeniz yoluna şehit isimleri

Karadeniz- Akdeniz yoluna şehit isimleri

29.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, ilk kez Osmanlı döneminde 1880 yılında gündeme getirilen yaklaşık 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun 2017 yılı sonu itibariyle tamamlanacağını söyledi.

Karadeniz- Akdeniz  yoluna şehit isimleri

Yılmaz, Ordu etabında bulunan 22 tünele Ordulu şehitlerin isimlerinin verilmesi için karayollarına teklifte bulunacaklarını belirtti.
Karadeniz-Akdeniz yolunun viyadük ve Ordu etabındaki 22 tüneliyle büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Türkiye’de en fazla tüneli olan il Ordu. En fazla tünel uzunluğu olan il de 66 kilometre ile Ordu. Sadece Karadeniz-Akdeniz yolunda 22 tünelimiz var. Ordu tüneller şehri oldu” dedi.

Yılmaz, yolun Ordu etabındaki kısmında bulunan 22 tünele, son dönemde Sur ve Nusaybin’de terörle mücadelede şehit olan 7 Ordulu asker ve polisin isimlerinin verilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bu yönde teklifte bulunacaklarını söyledi.
506 milyon liraya mal olacak yaklaşık 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz yolu Karadeniz’in kapısını Ordu-Sivas-Kayseri-Kahramanmaraş-Adana üzerinden Akdeniz’e açacak. Sultan Abdülhamit döneminde 600 kilometrelik yolun projesi, 1880 yılında Fransızlar’a çizdirilmiş, Ordu’nun Mesudiye ilçesinden geçen Melet Irmağı üzerine Topçam barajı yapılmasının gündeme gelmesiyle yol çalışmaları 20 yıl önce başlamıştı.

Yazarlar