Kastamonu Karadeniz'de "Yat Rallisi"

Karadeniz'de "Yat Rallisi"

11.07.2017 - 13:27 | Son Güncellenme:

Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği tarafından ilk kez düzenlenen Karadeniz Yat Rallisi'ne 9 tekne katılıyor

Karadenizde Yat Rallisi

KASTAMONU (AA) - Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği tarafından ilk kez düzenlenen Karadeniz Yat Rallisi kapsamında tekneler, İnebolu Limanı'na ulaştı.

Haberin Devamı

Dernek başkanı Zafer Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 Temmuz'da İstanbul Tuzla Viaport Marina'dan yelken açtıklarını söyledi.

Yarışa 9 teknenin katıldığını aktaran Türkmen, "İstanbul'dan ayrıldıktan sonra sırasıyla Poyrazköy, Kefken, Karadeniz Ereğli, Kozlu ve Cide limanlarına uğradık. İnebolu Limanı'nda bir gece konaklayıp Çaylıoğlu, Sinop ve Gerze limanlarına uğradıktan sonra Samsun'a ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

Samsun'dan sonra aynı limanlar üzerinden dönüşe geçeceklerini belirten Türkmen, ralliyi 29 Temmuz'da başladıkları yerde tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

Türkmen, yarış kapsamında ziyaret ettikleri yerlerde tarihi ve turistik mekanları gezdiklerini ve deniz tutkusuna dikkati çekmeyi amaçladıklarını dile getirerek, gelecek yıl ralliyi yabancıların da katılımıyla 30 civarında tekneyle gerçekleştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.