Geri Dön

Karadeniz'in enfes Mısır ekmeği tarifi

Karadeniz deyince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan mısır ekmeğinin tarifine bakalım.

Karadeniz'in enfes Mısır ekmeği tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 su bardağı mısır unu
2 kaşık zeytinyağı
2 kaşık süt
1 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karbonat
Kaynar su

Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır?

Mısır ununu eleyin.

İçine tüm malzemeleri ekleyip yumuşak bir kek hamuru elde edene kadar su ilave edin.

Kaynar suyu dökmeden önce bir bardak oda sıcaklığındaki suyla karıştırmanız iyi olacaktır.

Fokurdayan suyu malzemelere dökmeyin.

Yağlanmış tepsiye hamuru yayın ve 200 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber